Waterwegen en Zeekanaal ruimt wrakken in Steendorp

STEENDORP. Aan ‘de kil’ in Steendorp liggen behoorlijk wat kleinere vaartuigen, wat verboden is. Omdat heel wat van die vaartuigen in slechte staat zijn, gaat Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV een opruimactie houden. De beheerder vraagt eigenaars om hun vaartuigen voor 31 maart te verplaatsen.

Aan de kil in Steendorp liggen heel wat oude bootjes afgemeerd, wat volgens het algemeen politiereglement voor de scheepvaart op de binnenwateren verboden is. Bovendien zijn de meeste vaartuigen in dermate slechte staat dat ze een gevaar vormen voor het milieu, wat een inbreuk op de milieuwetgeving is. Omdat de vaartuigen er langer dan 60 dagen zonder vergunning liggen, begaan de eigenaars een inbreuk tegen het Vlaamse Retributiebesluit. 

Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV wil de site opkuisen en roept de eigenaars van de vaartuigen op om hun vaartuigen uiterlijk op 31 maart 2017 te verplaatsen. Vaartuigen die dan niet weg zijn, zullen door Waterwegen en Zeekanaal op kosten van de eigenaars worden weggesleept. "Wij raden eigenaars aan om een ligplaats aan te vragen bij een watersportclub in de omgeving. Want het is niet toegelaten om ligplaats te nemen aan een andere steiger zonder toestemming van de eigenaar.", laat Zeeschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV weten.

Voor meer informatie kunnen de eigenaars van de vaartuigen contact opnemen met de afdeling Zeeschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV op het nummer 03 224 67 11. (mb)

 

 

Lees ook:

Ir Wim Dauwe en ir Leo Clinckers stelden dinsdagmiddag de afdeling Zeeschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV anno 2008 voor. Het Waasland kreeg in de werking een belangrijke plaats.REGIO. Omdat het...

BEVEREN. De gemeenteraadszitting van dinsdagavond heeft nog maar eens de miserabele toestand van Doel onderstreept. Nadat Bruno Stevenheydens (Vlaams Belang) smeekte om aan de Maatschappij...

TEMSE. Vandaag starten de heiwerken van de stalen buispalen in de Schelde. De buispalen vormen de aanzet van de definitieve brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

DOEL. De Scheldewijdingsfeesten, ooit een groots visitekaartje van de gemeente Beveren, krijgen voor 2005 een vermindering van de gemeentelijke subsidie van 9.800 euro naar 8.000 euro.

TEMSE. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur heeft zijn beleidsoptie bekend gemaakt voor de aanpak van de problematiek rond de Scheldebrug te Temse/Bornem....

TEMSE. Als het van Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Temse Marc Cordeel afhangt, dan moet de nieuwe brug over de Schelde al in 2008 gerealiseerd zijn en niet in 2009, zoals bevoegd...