Disneymusical The Little Mermaid komt naar Vlaanderen

MUSICAL. Na het grote musicalsucces van 'Beauty and the Beast' eind vorig jaar in Flanders Expo Gent, brengt het Belgische productiehuis Marmalade komende kerst de Disney musical 'The Little Mermaid' naar Vlaanderen. De musical vertelt het verhaal van de jonge zeemeermin Ariël die een obsessie heeft voor mensen en verliefd wordt op prins Erik. 

Productiehuis Marmalade bracht eind 2016 de musical 'Beauty and the Beast'. De musical lokte maar liefst 65.000 bezoekers naar Flanders Expo, een succes dat Marmalade graag wil evenaren. "We hebben vorig jaar gemerkt dat er veel vraag is naar spektakelproducties voor een groot publiek. De combinatie tussen een zeer getalenteerde cast en een bekend verhaal met al even populaire liedjes, werkt. Komt daar nog eens bij dat de musical 'The Little Mermaid' dit jaar tien kaarsjes mag uitblazen. Geen beter moment om Vlaanderen figuurlijk onder te dompelen in dit magische sprookje.", zegt Yoshi Aesaert, CEO Marmalade. "Het zou overigens de allereerste keer zijn dat de Disneymusical 'The Little Mermaid' naar België komt." 

The Little Mermaid

De musical 'The Little Mermaid' vertelt het verhaal van de mooie, jonge zeemeermin Ariël. Ze heeft een obsessie voor mensen en hun spullen, iets wat haar vader, zeekoning Triton, absoluut niet kan waarderen. Wanneer Ariël het leven redt van de menselijke prins Erik, wordt ze verliefd op hem. Om voor altijd bij Erik te kunnen zijn, maakt ze een deal met de gemene zeeheks Ursula. Ursula belooft Ariël in een mens te veranderen, maar op twee voorwaarden: Ariël moet haar stem afstaan en ze moet prins Erik binnen drie dagen een liefdeskus geven. Zo niet, dan wordt ze weer een zeemeermin en zal ze voor altijd in Ursula's macht zijn… 

'The Little Mermaid' bevat vele herkenbare hits zoals 'Part of Your World', 'Kiss The Girl' en 'Under The Sea', in het Nederlands bekend als 'Dat Is Mijn Wens', 'Kus Haar Dan' en 'Diep In De Zee', van meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken met songteksten van Howard Ashman en additionele songteksten van Glenn Slater. Het script voor deze musical werd geschreven door Pulitzer Prize en Tony Award winnaar Doug Wright. 

Waar en hoe lang de musical zal lopen is momenteel nog niet bekend. Ook over de cast zal pas later dit jaar gecommuniceerd worden. Wie zich graag wil wagen aan een auditie kan zich nu al inschrijven via marmaladecontent.com/casting. (mb, foto: Yoshi Aesaert, CEO Marmalade)

 

Lees ook:

Circus Barones laat zich inspireren door Disney

SINT-NIKLAAS.  Vorig jaar nam Circus Barones mee op een reis rond de wereld. Dit jaar lieten ze zich inspireren door de sprookjes van Disney. "Onze inmiddels beroemd geworden clown Patatje zal u...