Koken met kids: Op weekend met de beste saus van de wereld!
REGIO. Ik ben volop bezig met alles in te laden om op weekend te vertrekken. Samen met de grootouders gaan we namelijk naar één of ander park waar de kinderen (en wij ook) zich een weekendje volledig kunnen uitleven. In zo'n park kan je meestal wel eens een duik in het zwembad doen of rustig rondwandelen maar er is natuurlijk ook nog de innerlijke mens. Voor die innerlijke mens draag ik op weekend altijd mijn steentje bij. Jullie weten al dat ik een mens van tradities ben en één van die tradities is dat ik op weekend de beste spagetthi saus van de wereld meebreng.
Ik maak de saus al thuis zodat ik zeker ben dat gelukt is en zodat ze nog wat kan trekken. Voor ik vertrek geef ik jullie graag nog even het recept.
ingrediënten:
2 uien
3 teentjes look
3 paprikas ( 1 geel, 1 groen, 1 rood)
1 bakje champignons
1 blik gepelde tomaten
1 blik passata
500 g gehakt
laurier, peper, zout, cayennepeper, basilicum, provencaalse kruiden, oregano
bereidingswijze
Snipper de ui en plet de look. Laat ondertussen een klont boter en wat olijfolie warm worden in een pot.
Doe de ui en de look erbij om aan te stoven.
Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en doe die er bij.
Snij de champignons in schijfjes en doe die er ook bij.
Bak het gehakt in een aparte pan. Prak met je vork in het gehakt tot je een hele pan fijne sliertjes hebt. Als dat klaar is mag je het gehakt in de pot doen.
Nu mag je de tomaten en passata er bij doen.
Nu moet je enkel nog alles goed kruiden! Je maakt een grote pot saus dus genoeg kruiding is van groot belang. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met de cayenne peper maar voor de rest mag je je gerust laten gaan.
HEEL BELANGRIJK: Als de saus naar smaak is, moet je ze minstens 1 uur op het vuur laten staan.
Ziezo, vanaf nu kan jij ook de beste spaghetti saus ter wereld maken!
Voor een stap-per-stap plan met foto's kan je terecht op: koken-met-kids.be
(Kristof Luyten)