Koken met kids: Op weekend met de beste saus van de wereld!

REGIO. Ik ben volop bezig met alles in te laden om op weekend te vertrekken. Samen met de grootouders gaan we namelijk naar één of ander park waar de kinderen (en wij ook) zich een weekendje volledig kunnen uitleven. In zo'n park kan je meestal wel eens een duik in het zwembad doen of rustig rondwandelen maar er is natuurlijk ook nog de innerlijke mens. Voor die innerlijke mens draag ik op weekend altijd mijn steentje bij. Jullie weten al dat ik een mens van tradities ben en één van die tradities is dat ik op weekend de beste spagetthi saus van de wereld meebreng.

Ik maak de saus al thuis zodat ik zeker ben dat gelukt is en zodat ze nog wat kan trekken. Voor ik vertrek geef ik jullie graag nog even het recept.

ingrediënten:

2 uien

3 teentjes look

3 paprikas ( 1 geel, 1 groen, 1 rood)

1 bakje champignons

1 blik gepelde tomaten

1 blik passata

500 g gehakt

laurier, peper, zout, cayennepeper, basilicum, provencaalse kruiden, oregano

 

bereidingswijze

Snipper de ui en plet de look. Laat ondertussen een klont boter en wat olijfolie warm worden in een pot.

Doe de ui en de look erbij om aan te stoven.

Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en doe die er bij.

Snij de champignons in schijfjes en doe die er ook bij.

Bak het gehakt in een aparte pan. Prak met je vork in het gehakt tot je een hele pan fijne sliertjes hebt. Als dat klaar is mag je het gehakt in de pot doen.

Nu mag je de tomaten en passata er bij doen.

Nu moet je enkel nog alles goed kruiden! Je maakt een grote pot saus dus genoeg kruiding is van groot belang. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met de cayenne peper maar voor de rest mag je je gerust laten gaan.

HEEL BELANGRIJK: Als de saus naar smaak is, moet je ze minstens 1 uur op het vuur laten staan.

 

Ziezo, vanaf nu kan jij ook de beste spaghetti saus ter wereld maken!

Voor een stap-per-stap plan met foto's kan je terecht op:  koken-met-kids.be

(Kristof Luyten)

 

 

 

Lees ook:

REGIO. Volgende week zaterdag  is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. In de vorige eeuwen zijn er massaal veel Ieren geëmigreerd naar landen zoals de VS en Australie en...

REGIO. Vandaag is het een beetje een vreemde zondag vind ik. Het is grijs, een beetje dreigend zelfs, maar je voelt dat er iets in de lucht hangt. Mensen kruipen op de fiets, trekken hun...

2012 is een schrikkeljaar en dat wil zeggen dat we dit jaar weer een 29ste februari zullen hebben. Ik weet niet juist waarom maar toen ik mij bovenstaande bedenking maakte moest ik ineens aan...

MELSELE. Zondag 19 februari vieren we met zijn allen weer carnaval. Het is te zeggen, bijna met zijn allen. Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat in Aalst, Ninove, Halle, enz. grote vieringen...

REGIO. Dinsdag is het Valentijn en naar goede gewoonte zal weer niemand er aan ontsnappen. Het is dé dag bij uitstek om, al dan niet anoniem, je liefde te verklaren aan die ene speciale...

REGIO. De Chinezen vieren nieuwjaar, in tegenstelling tot ons, niet op 1 januari. De reden hiervoor is omdat men voor Chinese feestdagen teruggrijpt naar een kalender die meer dan 4700 jaar oud is...