Dispuut zet toekomst Eendracht Verrebroek op losse schroeven

BEVEREN. De toekomst van voetbalclub Eendracht Verrebroek is erg onzeker. Voorzitter John Cleys nam ontslag als voorzitter als gevolg van een dispuut met het gemeentebestuur van Beveren. Binnen het bestuur en de ploeg zijn geen gegadigden om hem op te volgen, wat tot forfaits heeft geleid. Aanleiding voor het dispuut is de beslissing van de gemeente dat de club haar infrastructuur zou moeten delen met Hockeyclub Beveren. 

"Toen het gemeentebestuur eerder besliste over een gedeeld gebruik van de terreinen van Eendracht Verrebroek, zijn we onmiddellijk in overleg gegaan met het bestuur. Voorzitter Cleys kwam toen met een eisenpakket dat stelde dat er een kunstgrasveld en LED-verlichting moest komen en dat de toog van de kantine moest opgesplitst worden. Alhoewel er zeker begrip was voor deze vragen, zijn er echter op geen enkel moment beloften gemaakt, net wat ons nu wel aangewreven wordt.", vertelt schepen van sport Katrien Claus, "De gemeente kwam met een voorstel waarin de LED-verlichting er zou komen op het moment dat de bestaande verlichting aan vernieuwing toe was. Het kunstgrasveld vonden we, gezien de beperkte werking van de club waarbij er bijvoorbeeld geen jeugdwerking is, een overdreven vraag. Wat de kantine betreft, lag er een voorstel tot gemeenschappelijke toog maar met aparte bergingen en frigo’s op tafel. Met de hockey was afgesproken dat ze nooit op dezelfde moment de toog zouden moeten delen. Het leek ons al bij al een heel evenwichtig voorstel waar iedereen bij te winnen had. Helaas oordeelde Cleys anders en verliet hij keer op keer zonder dialoog de onderhandelingstafel. En zo is het natuurlijk moeilijk om tot een gedragen compromis te komen". 

Het gemeentebestuur hoopt dat een nieuwe voorzitter de fakkel overneemt en dat er na de wissel terug constructief kan samengewerkt worden, net zoals dat in het verleden altijd het geval geweest is. (mb)