Internationaal Parktheaterfestival zondag 25 mei gratis in Lokeren

LOKEREN. Komende zondag gaan (bijna) alle Belgen hun kiesplicht vervullen. Sommigen onder hen willen ’s avonds wellicht de verkiezingsuitslagen volgen; een verre daguitstap zit er dan niet in. Maar daarom hoeven zij ’s namiddags nog niet thuis te blijven, want dan is er in Lokeren vanaf 14.00 uur het gerenomeerde Internationaal Parktheaterfestival.
Het festival - een samenwerking tussen vzw De Sinfra’s, het Stadsbestuur, Infopunt Toerisme en VVV-Toerisme van Lokeren - vindt plaats in het Prinses Joséphine-Charlottepark (Stationsstraat, naast de Durme) vanaf 14.00 u tot ongeveer 19.30 u.

Als we de Parktheaterbellenman meetellen, zijn er In totaal 23 verschillende acts (waarvan 2 voor kinderen) op 14 speelplaatsen, en gebracht door artiesten uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal en Spanje. Sommige van die acts worden in de loop van de namiddag 4 maal opgevoerd. Bij slecht weer is er een aangepast programma voorzien.

Midden het park is een gezellig openluchtterras opgericht met bieren, frisdranken, koffie, vlaaien, pannenkoeken, ijsjes en broodjes. De opbrengst daarvan moet het, samen met subsidies en sponsorbijdrages, de organisatoren mogelijk maken om de toegang gratis te houden. Duidelijk een gebeuren voor de ganse familie: in een gebouwtje achterin het park kunnen zelfs babyflesjes opgewarmd worden en babyluiers ververst. Daar kunnen ook verloren kinderen aangemeld worden bij de mensen van het Rode Kruis.

Enkele top-acts:
Alexis Levillon (F), "Mr MnM’s": Vanaf zijn 7e levensjaar is hij gebeten door de diabolo. Mr MnM’s laat u een wereld ontdekken die zoete humor mengt met de diabolo. (Speelplaats 5 om 14u30 - 15u30 - 16u30 - 17u30)
Tonnection (D): Het publiek is geboeid als twee figuren een strijd uitvoeren onder, in, op en rond een blauwe ton. Beiden claimen de ton als hun eigendom en zij doen er alles aan om te voorkomen dat de ander ze weggeeft. (Speelplaats 5 om 14u45 - 16u00 - 17u00)
Aka Tipsy Gipsy: Curt Ceunen (B) bespeelt op een meesterlijke wijze verschillende instrumenten uit de hele wereld. (Speelplaats 8 om 14u15 - 15u15 - 16u15 - 17u15)
Ola Muchin (Polen), "Kukuryku": De wereldvermaarde magiër Osvaldo Devro verrast het publiek met zonderlinge en onwaarschijnlijke illusies, met de hulp van een kip en andere personages - komisch (Speelplaats 4 om 14u30 - 15u30 - 16u30 - 17u30)
Staticman (Portugal) "(Im)possible picture": deze wereldrecordhouder stilstaan zweeft boven de grond. (Speelplaats 1 om 14u15 - 15u45 - 17u15)
(Ook) voor kinderen: De Riddershow (B), "Verliefd": Twee ridders tuimelen van het ene avontuur in het andere (Speelplaats 13 om 14u30 en 16u15)
Slotact door Le Cirque du Platzak (Europa), "Si?o No!": een internationaal gezelschap met getalenteerde jonge circusartiesten en muzikanten (Speelplaats 6, enige voorstelling 18u00)
Platzak Orkest (Europa): Een toegift van het meest swingende circusorkest ter wereld! (In het park om 18u50)

Eveneens acts van Theater Tieret (B), Theaterke Straf Poeier (B), Spiegeltheater (B), Al Gehoord? (B), Compagnie Konzertinaz’s (F), Kalefater (NL), Pinokkio en Gepetto (B), Zirkus (NL), Theater De Schizo’s (Lokeren), Wild Schaap (B), Die Sputniks (Oostenrijk), Theater van de Droom (Nl), De Sinfra’s (Lokeren), Ron Jaluai (B), Vertellingen door Technisch Atheneum Lokeren.

Eigenlijk teveel om alles te kunnen bijwonen. Om een keuze en timing te maken kan men het programma, het speelschema en een plannetje met speelplaatsen downloaden van de website lokeren.be/parktheater.

Ook zondag is er aan de overkant van de Durme op de Markt nog het gratis Lokers multicultureel stadsfestival Loka Tierra met een verrassend en kleurrijk programma. Het wil op een feestelijke wijze bruggen slaan tussen mensen en cultuurgemeenschappen. Meer info op de website Lokeren.be/lokatierra. (jdw).

 

Lees ook:

KRUIBEKE/LOKEREN/SINT-NIKLAAS. De Provincie Oost-Vlaanderen trekt dit jaar 75 duizend euro uit waarmee 14 toeristische evenementen ondersteund zullen worden, waarvan vijf in het Waasland. 

LOKEREN. Morgen, zondag 29 mei, bruist het marktplein van Lokeren van cultuur. Dat vindt immers het tweejaarlijkse, gratis multicultureel festival Loka.Tierra plaats. Het festival wil op feestelijke...

LOKEREN. Op 25 mei is het Lokerse marktplein een multicultureel feestplein met een nieuwe editie van Loka.Tierra, een gratis festival dat op een feestelijke manier bruggen bouwt tussen mensen en...