Vernieuwing Grote Markt zal slechts een jaar duren

SINT-NIKLAAS. De geplande vernieuwing van de Grote Markt in Sint-Niklaas zullen slechts één jaar in plaats van twee zoals eerder was aangekondigd. De tijd kan drastisch worden beperkt door een slimme fasering van de werken. Daarnaast zijn er een reeks maatregelen genomen om de overlast te beperken. Voor dit vernieuwingsproject gaat de stad in zee met aannemer Stadsbader. 

 

Lees meer...

Buitenspeeldag valt bijna letterlijk in het water

REGIO. Morgen, woensdag 17 april, vindt de jaarlijkse buitenspeeldag plaats, een moment dat kinderen extra worden aangemoedigd om in eigen buurt buiten te spelen. Het slechte weer doet de buitenspeeldag bijna letterlijk in het water vallen. Heel wat gemeenten stellen hun activiteiten uit of bieden een alternatief programma aan. 

 

Lees meer...

Den Azalee en Kiemkracht slaan handen in elkaar voor Manu Chao

SINT-NIKLAAS. Morgen, dinsdag 16 april, is de Franse zanger Manu Chao te gast in ‘t Bau-Huis in Sint-Niklaas. Manu Chao is gekend als een geëngageerd artiest. Geen wonder dus dat als voorwaarde stelde dat een lokaal maatwerkbedrijf voorziet in snacks voor het publiek. En dus slaan  Maatwerkbedrijf Den Azalee en haar sociaal restaurant De Variant de handen elkaar met Kiemkracht om voor de 2000 concertgangers te koken. 

 

Lees meer...

Subsidies voor fietspad in Moerbeke

MOERBEKE. De gemeente Moerbeke krijgt voor de aanleg van een fietspad langs de Statiestraat een subsidie van ruim 339 duizend euro, waarvan de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk de helft voor hun rekening nemen. 

 

Lees meer...

Nummer 1722 geactiveerd wegens code oranje voor wind

REGIO. Omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met felle rukwinden en hagel, activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722. Op dat nummer kan je terecht als je bij storm- en waterschade bijstand van de brandweer nodig hebt. Een aanvraag voor bijstand indienen kan ook online via 1722.be.  Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

 

Lees meer...

Waasland Shopping verwelkomt cast van Sturm der Liebe

SINT-NIKLAAS.  Fans van de Duitse telenovelle Sturm der Liebe hebben zaterdag 20 april ongetwijfeld al aangekruist in hun agenda. Dan komen immers enkele castleden naar Waasland Shopping. Merve Çakır (Shirin),  Erich Altenkopf (Dr. Michael), Christopher Jan Busse (Noah) en Marcel Zuschlag (Leander) houden er om 12.30 uur een signeersessie en meet-and-greet.  

 

Lees meer...

Bijna 1,7 miljoen euro voor Wase scholen

REGIO. Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert bijna €3,5 miljoen in 20 Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. Daarvan gaat ruim 1,673 miljoen euro naar scholen in Lokeren en Sint-Niklaas. 

 

Lees meer...

Erfgoeddag in het teken van thuiskomen

SINT-GILLIS-WAAS. Zondag 21 april is Erfgoedgoed en die staat dit jaar in het teken van erfgoed uit de thuisomgeving.  Ook in Sint-Gillis-Waas werken erfgoedorganisaties rond dit thema. 

 

Lees meer...