Het Poetsbureau organiseert jobdagen

BEVEREN/SINT-NIKLAAS. Het Poetsbureau - part of Glowi, een van de grootste bedrijven in de dienstenchequesector in Vlaanderen, zoekt nieuwe medewerkers voor de regio’s Beveren en Sint-Niklaas. Momenteel is er een tekort aan huishoudhulpen en om die vacatures in te vullen organiseert het bedrijf twee jobdagen. 

 

Lees meer...

Jongerenkoor Malaika vierde 25ste verjaardag

LOKEREN. Jongerenkoor Malaika vierde tijdens het weekend van 20 en 21 mei haar 25ste verjaardag met twee concerten in een uitverkochte Sint-Pauluskerk in Oudenbos. Onder muzikale leiding van dirigente Kristien Heirman en pianist Simon Neyt wisten de zangeressen het publiek twee keer tot een staande ovatie te verleiden. 

 

Lees meer...

Bezoek zondag de bloemenmarkt in Kieldrecht

BEVEREN. Zondag vindt de 41ste editie van de Bloemenmarkt van de gemeente Beveren plaats. Die wordt jaarlijks georganiseerd op de laatste zondag van mei, telkens in een andere deelgemeente. Deze 41ste editie vindt plaats op het Marktplein van Kieldrecht. Vanaf 14 uur kan je er terecht voor een uitgebreid assortiment zomerbloemen voor de versiering van de gevel, tuin of straattegeltuintje. 

 

Lees meer...

Zwemreglement moet voor rust zorgen

REGIO. Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen heeft een nieuw zwemreglement goedgekeurd dat de rust aan de zwembaden in de provinciale recreatiedomeinen moet garanderen. In het verleden verstoorden amokmakers daar regelmatig de rust en moest zelfs de politie meermaals ingrijpen. 

 

Lees meer...

Afrit E34 Melsele drie dagen dicht

BEVEREN. Wie morgen vanuit Beveren de E34 wil gebruiken om richting Zelzate te rijden, zal moeten omrijden. De oprit in Melsele gaat morgenvroeg om 7 uur dicht omdat het wegdek van de oprit een nieuwe laag asfalt krijgt. Ook de korte- op en afritten via de Steenlandlaan op de oprit zullen afgesloten zijn. De oprit blijft dicht tot zaterdagavond 20 uur.

 

Lees meer...

Dan toch geen nieuwe bibliotheek voor Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Er komt dan toch geen nieuwe bibliotheek en Huis van het Kind op het Hendrik Heymanplein. De stad had hiervoor ruim 20 miljoen euro uitgetrokken maar vond geen aannemer die de plannen binnen dat budget kon realiseren. Daardoor besliste de meerheid om de procedure stop te zetten. 

 

Lees meer...

Zesde Archeologiedagen in Oost-Vlaanderen

REGIO. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei 2023 zijn het voor de zesde keer Archeologiedagen in Vlaanderen.  Ook in Sint-Niklaas is er wat te beleven met het Science Lab van Erfpunt. 

 

Lees meer...

Nieuwe aanmeldzuil is verstelbaar

LOKEREN. De aanmeldzuil in het stadhuis van Lokeren is vervangen door een nieuw exemplaar dat in hoogte verstelbaar is. Dat maakt aanmelden voortaan voor iedereen nog toegankelijker.

 

Lees meer...

Nieuw platform voor burgers met een hulpvraag

REGIO. De eerstelijnszones van het Waasland hebben het nieuw platform eerstestap.be in het leven geroepen waarop burgers terecht kunnen die hulp nodig hebben of een vraag willen stellen.  Via het platform zal het eenvoudiger moeten zijn om in contact te komen met de juiste lokale hulpverlener of organisatie.

 

Lees meer...

Provincie en UNIZO lanceren coachingstraject 'De laatste laat het licht aan'

OOST-VLAANDEREN.  De Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen gaan ondernemers coachen. Daarmee wil de provincie zelfstandigen helpen overleven. De actie werd 'De laatste laat het licht aan' gedoopt.  UNIZO zorgt voor de begeleiding en de provincie springt financieel bij. Daardoor hoeven deelnemende ondernemers zelf nog slechts 99 euro bij te dragen. In totaal is er plaats voor zestien coachingstrajecten. 

 

Lees meer...