Thomas Spildooren wint Central European Cup

SINT-NIKLAAS. Dat het ballonvaren leeft in Sint-Niklaas is een open deur intrappen. Onze regio heeft een paar straffe ballonpiloten. Twee weken geleden won Steven Vlegels het Tsjechische kampioenschap en vorige week won Kenian Dekein de Vredefeesten Balloon Trophy. Vandaag mag Thomas Spildooren het rijtje vervoegen met een straffe prestatie in Hongarije. 

 

Lees meer...

Goud en zilver voor zusjes Vervloet

SINT-NIKLAAS. Tijdens het BK beachvolleybal voor de jeugd streden Anne-Line (15) en Simone Vervloet (14) uit Sinaai met hun respectievelijke partners voor de Belgische titel bij de u18. De zussen behaalden met hun duo de gouden en de zilveren medaille in de U18. 

 

Lees meer...

Kenian Dekein wint Vredefeesten Balloon Trophy

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase piloot Kenian Dekein heeft afgelopen weekend de eerste editie van de Vredefeesten Balloon Trophy gewonnen. De twaalf deelnemende teams kregen drie vluchten met zeven opdrachten voorgeschoteld. Daarmee konden de piloten al eens proeven van het competitievaren. 

 

Lees meer...

Steven Vlegels wint Open Tsjechisch Kampioenschap ballonvaren

SINT-NIKLAAS. Ballonpiloot Steven Vlegels uit Sinaai heeft in het Tsjechische Jindřichův Hradec het Open Tsjechisch Kampioenschap ballonvaren gewonnen. Dat kampioenschap vond vorige week plaats. Ondanks het sombere weer scoorde Vlegels op alle opdrachten de meeste punten en won daardoor het algemene klassement van het Kampioenschap. Er namen piloten uit tien verschillende landen deel. 

 

Lees meer...

Red Flame Justine Vanhaevermaet krijgt Trofee voor Sportprestatie

SINT-NIKLAAS. Topvoetbalster Justine Vanhaevermaet heeft de Trofee voor Sportprestatie met uitstel gekregen. Bij de uitreiking van de sportprijzen op 18 december was de voetbalcompetitie in Engeland nog aan de gang dus moest er gewacht worden maar uitstel betekent geen afstel dus kreeg Vanhaevermaet afgelopen donderdag alsnog haar prijs.  

 

Lees meer...

Ontdek hockey tijdens try-outs van Rapid Hockey Club Temse

TEMSE. Rapid Hockey Club in Temse houdt op zondag 21 en 28 augustus, telkens vanaf 10 uur try-outs. Dat is een eerste kennismaking met de hockeysport waarmee geïnteresseerden kunnen testen of de sport iets voor hen is. De try-outs zijn voor kinderen en jongeren tot 14 jaar.  En als de kennismaking bevalt, kunnen de nieuwe spelers vanaf september meedoen aan de trainingen. 

 

Lees meer...

Ballonvaarder David Spildooren krijgt luchtsportaward

SINT-NIKLAAS. Belgisch kampioen ballonvaren David Spildooren heeft op de jaarlijkse uitreiking van luchtsportawards de onderscheiding gekregen voor beste prestatie in het luchtballonvaren van het afgelopen jaar. Die awards worden uitgereikt door de internationale luchtsportfederatie (FAI). 

 

Lees meer...

Proef zondag van de vijfde editie Great Breweries Marathon

BREENDONK. Brouwerij Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn zwaaien op zondag 8 mei hun poorten open voor de vijfde editie van de Great Breweries Marathon. De meer dan 4500 deelnemers kunnen kunnen kiezen uit een wandel- of looptocht van 25 of 42,195 km. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 7 mei.

 

Lees meer...