Luka Van den Keybus van Gymteam Sint-Niklaas op Olympische Spelen

SINT-NIKLAAS.  Morgen, zaterdag 27 juli,  turnt Luka Van den Keybus van Gymteam Sint-Niklaas zijn allround-selectiewedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs. Voor Van den Keybus is het alvast een kinderdroom die uitkomt. De club,  Gymteam Sint-Niklaas, is enorm fier om een olympisch gymnast in de rangen te hebben. 

 

Lees meer...

Olympisch kampioene Nina Derwael traint jongeren

REGIO. Twintig jonge gymnasten van over heel Vlaanderen kregen dit weekend een wel heel speciale training in de Gentse Topsporthal. De 10- tot 14-jarigen, waaronder enkele enthousiaste Waaslanders, kregen hun training van regerend olympisch kampioene Nina Derwael. Dat Derwael voor een dag zelf zo’n training leidde, was een initiatief van haar sponsor vdk Bank. 

 

Lees meer...

Gymnasia schermt ook in Sint-Gillis-Waas

Image
Schermkampioen Bart Claessens en zijn vrouw zijn vaste trainers van schermclub Gymnasia, hier op de Olympische Straat in Beveren.
SINT-GILLIS-WAAS/BEVEREN. Schermclub Gymnasia is in Sint-Gillis-Waas gestart met een nieuwe afdeling in Sint-Gillis-Waas. De schermclub kan al een aardig palmares voorleggen.  

 

Lees meer...

Klauwaerts maken zich klaar voor World Cup schermen

SINT-NIKLAAS. Schermgilde de Klauwaerts organiseert midden maart voor de zesde keer de SGK Ladies World Cup. Het is één van de vijf World Cups die jaarlijks wereldwijd worden georganiseerd. Voor de Klauwaerts is de cup de ideale manier om de Belgen kennis te laten maken met de schermsport. 

 

Lees meer...

Sportclubs stomen jonge turnsters klaar voor sportschool

Image
Deze meisjes krijgen kansen om school en sport beter te combineren: vlnr Lisa Verschueren, Esther Verschueren, Fien Van Passel, Emma Medina Severino en Laura Waem.
SINT-GILLIS-WAAS. Turnclub Sportiva werkt al een drie jaar aan de professionalisering van haar werking en dat levert stilaan resultaten op. Vorig jaar kreeg de club het statuut ‘basisclub’, wat hen in staat stelt jong talent op te leid en op te volgen met de bedoeling om door te stromen naar de Basisschool Topsportbeloften (BTB). Nu stuurt Sportiva vijf meisjes naar de topsportschool Artistieke Gymnastiek Dames. 

 

Lees meer...