Opbrengst filmpremière 'Vincere' voor Italiaanse Fossa

Image
De opbrengst van de Sint-Niklase avant-première van 'Vincere' gaat naar de slachtoffers van de aarbeving in het Italiaanse Fossa.
SINT-NIKLAAS. Op 6 april vorig jaar werd het Italiaanse Fossa getroffen door een aardbeving. Fossa, zusterstad van Sint-Niklaas, kreeg al hulp van de stad Sint-Niklaas, Sint-Niklase verenigingen en enkele vrijwillgers. Alle acties zijn gebundeld onder de noemer 'Aan-Zet voor Fossa'.  Samen de Sint-Niklase vereniging 'Anfiteatro' werd bij verschillende acties al ruim 3000 euro opgehaald. Nu maandag, 8 februari, hopen de initiatiefnemers van 'Aan-Zet voor fossa' daar nog eens 1000 euro bij te doen.

Op maandag 8 februari om 19u30 gaat in Siniscoop te Sint-Niklaas te film 'Vincere' in avant-première. De film kadert in 20 jaar  Anfiteatro-amici della cultura italiana en de actie 'Aan-Zet voor Fossa. De film 'Vincere' is een historisch drama van Marco Bellocchio en gaat over een geheim schandaal in het leven van de Italiaanse dictator Mussolini: Ida Dalser en Benito,  een echtgenote en een zoon - verwekt, erkend en dan genegeerd. De film toont een vrouw die tot aan het einde toe haar waarheid uitschreeuwt, ondanks het plan van het regime om elk spoor dat haar bindt met de Duce uit te wissen maar beide zullen in volledige vergetelheid sterven.

De avant-première begint om 19u30 in Siniscoop aan het Stationsplein te Sint-Niklaas. Toegang kost 12 euro of 10 euro voor leden van Anfiteatro en abonnees van Filmmagie Sint-Niklaas. Tickets zijn te koop bij boekhandel ‘t Oneindige Verhaal, Stationsstraat 68 te Sint-Niklaas en via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

 

Lees ook:

Een aardbeving verwoestte op 6 april het Italiaanse dorpje Fossa. Het Waasland helpt de getroffen inwoners.TEMSE. Op 6 april 2009 sloeg het noodlot toe voor de Italiaanse regio Abruzzo. In het...

SINT-NIKLAAS. In het weekend van 21 november strijkt de circustent van Herman Renz neer op de Grote Markt van Sint-Niklaas. In die tent krijgen kinderen 'Sint in de Piste' te zien, een...