Hot Shots voor 40 jaar Clapaja

SINT-NIKLAAS. Danscenter Clapaja uit Sint-Niklaas viert de veertigste verjaardag met 'Hot Shots', een dansshow met maar liefst 450 dansers. Clapaja is er opnieuw in geslaagd een show samen te stellen met riginele choreografiëen, belichtingseffecten en gepaste kostumering.

Clapaja werd in 1971 gestart door Claire Paniez om jazzdans te kunnen onderwijzen. Na specialisaties in het buitenland voegde ze klassiek ballet en tapdans toe aan het repertoire. De formule viel duidelijk in de smaak want het aantal leerlingen groeide gestaag aan. Sinds 1982 heeft Clapaja twee eigen dansstudio's met cafetaria en dansboetiek en is de groep een gevestigde waarde. Claire, die de dansschool samen met haar dochter Inge leidt, trek nog jaarlijks naar de Verenigde Staten om zich bij te scholen in nieuwe stromingen in de danswereld. Dansliefhebbers kunnen bij het danscenter terecht voor verschillende stijlen: jazzdans, klassiek ballet en tapdans, funk, Ierse dans, musical, rock&roll en kleuterdans.

De jaarlijkse dansproductie is de jongste decennia zowat hét visitekaartje van Clapaja geworden. Dit jaar zetten Claire en Inge 450 dansers per voorstelling op het podium. Gehuld in gepaste kostuums voeren ze strak ingeoefende choreografiëen uit. Dit jaar kreeg de show de veelbelovende naam 'Hot Shots'. Er zijn voorstellingen in de Stadsschouwburg op 15, 16, 21, 22 en 23 april om 20 uur en op 16, 17 en 24 april om 15 uur. Tickets kosten 17 euro en zijn verkrijgbaar bij Clapaja, 03/776 62 18 en 0496/81 45 42. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Vorig jaar blikte danscenter Clapaja in haar jaarlijkse dansspektakel nog terug op een halve eeuw Clapaja. Dit jaar blikt de groep vooruit in ‘View’ met nieuwe muziek, nieuwe...

Een fragment uit 'Enjoy' van dansschool Clapaja.SINT-NIKLAAS. Dansschool Clapaja is de voorbije 38 jaar uitgegroeid tot één van de bekendste dansscholen in de regio. De school telt...