Folklorefestival in Moerbeke zoekt gastgezinnen

MOERBEKE. Begin augustus organiseren volksdansgroep Toon en Tine en jeugdvolksdansgroep De Papemutsjes de 28ste editie van het Internationaal Folklorefestival. Op de affiche staan groepen uit Servië, Griekenland, Mexico en België. De volksdansgroepen ondervinden echter steeds meer moeilijkheden om het festival georganiseerd te krijgen. Zo is er een tekort aan gastgezinnen om de buitenlandse groepen enkele dagen te slapen te leggen.

Vorig jaar botsten de organisatoren op financiële problemen nadat sponsors afhaakten maar na een oproep in de pers boden nieuwe sponsors zich aan zodat het festival kon plaatsvinden. Nu zijn er vooral logistieke problemen. "Ondanks eerdere beloften van het gemeentebestuur van Moerbeke vorig jaar, om de sporthal ter beschikking te stellen voor de organisatie van ons folklorefestival, bleek uiteindelijk de sportraad niet akkoord met deze beslissing.", klaagt Jan Bruyère. "Nu haken ook nog eens de gastgezinnen massaal af."

Met slechts één nieuw gastgezin kijkt de organisatie dus tegen een tekost aan slaapplaatsen aan. Er zijn voldoende gastgezinnen voor één groep maar voor de andere twee groepen worden nog gastgezinnen gezocht. "Jammer genoeg is het voor onze organisatie financieel niet haalbaar om de gastgezinnen te vergoeden.", laat Bruyère weten. "Anderzijds hebben we verschillende aangesproken gastgezinnen ook voorgesteld om alleen voor onderdak te zorgen en ontbijt. Wij zouden dan voor de middag- en avondmaaltijd zorgen. Ook dat had geen enkel effect."  Toch blijven gastgezinnen niet met lege handen achter. "We geven onze gastgezinnen een gratis ontbijt op zondag en een bedankingsavond in oktober met een etentje en een terugblik op het festival."  Gastgezinnen die leden van de bezoekende dansgroepen enkele dagen te slapen kunnen leggen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

programma

De 28ste editie van het Internationaal Folklorefestival in Moerbeke vindt plaats van 5 tot 8 augustus in een tent op de gemeentelijke sportterreinen, met ingang via de Moerhofstraat.  Op het programma staan onder andere een nacht van de folklore, enkele galavoorstellingen, een aperitiefconcert en een seniorenvoorstelling. Gastgroepen zijn Stari Dusanovac uit Servië, Folklor Dancing Group of Egion uit Griekenland en Grupo Folklórico Pizintli uit Mexico.

Tickets kosten tussen 7 en 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Rita Huyghe (0496/42.34.84),  Patric Blancard (0489/39.46.75) en  Liliane Praet (09/346.75.86). Een weekendticket kost 15 euro. (mb)

info: folklorefestival-moerbeke.be

 

 

 

 

Lees ook:

MOERBEKE. Na de jubileumeditie van vorig jaar heeft de stuurgroep van het Internationaal Folklorefestival uit Moerbeke een verjongingskuur ondergang. De nieuwe ploeg kreeg meteen met de...

LOKEREN. De vijftiende editie van het Internationaal folklorefestival in Lokeren is meteen het laatste. De stad heeft besloten om het festival na deze editie niet meer te organiseren. Voornaamste...

een optreden op het Folklorefestival in 2006 (foto: folklorefestival-moerbeke.be)MOERBEKE. Volksdansgroepen ‘Toon en Tine’ en ‘De Papemutsjes’ organiseren van 31 juli tot en...