Stekene splitst Nachtegaalstraat

STEKENE. De Nachtegaal- en Vennestraat in Stekene worden doorkruist door de snelweg E34. Dat zorgt voor verwarring bij de veiligheidsdiensten. Zij weten bij oproepen niet of de bewoners zich ten noorden of ten zuiden van de E34 bevinden. Ook bewoners van beide straten zouden klachten hebben omdat GPS-toestellen problemen hebben met het aanduiden van het juiste stuk van de straten. Om dat probleem aan te pakken, wil de gemeente de Nachtegaalstraat opsplitsten in 'Noord' en 'Zuid'.

Het probleem werd in november vorig jaar al aangekaart door gemeenteraadslid Marc Fruytier (sp.a). Toen beloofde het college de splitsing te onderzoeken. Nu start het college de procedure van advies en bekendmaking om de Nachtegaalstraat te splitsen in 'Noord' en 'Zuid' en te hernummeren. Er zijn een 60-tal woningen betrokken.

Het voorstel van Christophe Creve om het noordelijke deel van de Nachtegaalstraat een nieuwe naam te geven, werd niet weerhouden. De straatnaam zou volgens de Stekense burgemeester nl op hevig verzet kunnen stuiten van de bewoners. (mb)

 

 

Lees ook:

STEKENE. Buurt Kiekenhaag, Ketelaarsgras- en Nachtegaalstraat heeft de wedstrijd ‘Warmste buurt van Stekene’ gewonnen. De buurt is door een jury als winnaar gekozen uit 16 buurten die deelnamen aan...