Afrikadagen voor het lager onderwijs in Temse


Het jaarlijks project dat georganiseerd wordt voor de basisscholen in Temse door de gemeentelijke integratiedienst en Schoolopbouwwerk is deze week van start gegaan.
Het kreeg de naam mee van Multi Culti 2005 -Music Week. Het is een project dat zowel inhoudelijk als financieel gedragen wordt door de gemeentelijke integratiedienst als door schoolopbouwwerk en wordt tevens financieel ondersteund door 'Kleur Bekennen'.
Het derde en het vierde leerjaar kon gisteren reeds van een voorstelling van Kundabuffi genieten in de gemeentelijke theaterzaal Roxy. Zowel leerkrachten als leerlingen waren nadien enthousiast over dit gebeuren.

Voor het vijfde en het zesde leerjaar zal in het jeugdontmoetingscentrum De Nartist iets georganiseerd worden op 22 en 25 april rond de Roma cultuur.
Op donderdag 21 april gaat er een mega-event plaats vinden in de feestzaal van het Waesmeer en dit voor het eerste en tweede leerjaar. Een 600-tal kinderen zullen er deelnemen aan een dagje Afrika. De groep zal in 2 gesplitst worden. Terwijl de ene groep kan kijken naar een toneelvoorstelling van Kasoemai vzw, worden er door de andere groep allerlei workshops gevolgd.
Schepen van Sociale zaken Hugo Maes zei hierover: "Er zijn workshops Afrikaanse dans, Afrikaanse zang, percussie, Afrikaans haarvlechten en hennatekeningen. Nadien wisselen de groepen zodat iedereen de voorstelling kan zien en de workshop kan proberen. Gehoopt wordt op goed weer zodat zelfs op het strand van Waesmeer kan gedanst worden. Nooit eerder werd een 'dagje Afrika' van, deze omvang georganiseerd. Niet vergeten dat aan dit project 1630 kinderen deelnemen. Elke deelnemende klas kreeg een afzonderlijk mapje met de uitleg voor hun deel van dit project. Voor de 'juffen' en de 'meesters' werkten de integratiedienst o.l.v. Ann Scholliers en schoolopbouwwerk o.l.v. Kim Cools lesvoorbereidingen uit, zodanig dat zij nadien in de klas nog verder kunnen werken aan het 'multi culti'-project".(F)