Temse heeft aandacht voor andersvaliden

TEMSE. Een werkgroep levert erg nuttig werk af rond de leefwereld van de andersvaliden. Zij worden daarbij goed gesteund door schepen Hugo Maes. Die werkgroep lanceert nu een voorstel om een premie te geven aan verenigingen die zich extra inzetten om gehandicapten aan te trekken. Schepen Maes zal dit voorstel doorgegeven aan de gemeentelijke adviesraden zodanig dat zij dit kunnen bespreken en eventueel kunnen verwerken in hun subsidiereglement.

Voor de verhoogde stoepranden op het viaduct kreeg de schepen een brief van de afdeling Wegen Oost-Vlaanderen van het Vlaams Ministerie van Leefmilieu en Infrastructuur en daarin stond dat een aanpassing niet mogelijk is wegens technische - en veiligheidsredenen.


De verhoogde stoepranden aan het Vlietpark blijven ook een probleem voor de rolstoelgebruikers.  Beneden in de Kasteelstraat staan vaak auto's verkeerd geparkeerd zodat passeren met een rolstoel onmogelijk wordt.
" Er zijn plannen om het gevaarlijk punt beneden in de Kasteelstraat verkeersveiliger te maken door de aanleg van een rond punt." aldus schepen Maes, " En men denkt er aan om deze stoepranden in dit project te steken". In afwachting wil de schepen het college voorstellen om de eigen diensten reeds de werken aan de stoeprand te laten uitvoeren. Voor wat het verkeerd parkeren van auto's betreft, is er bij de politie sedert 1 april een 'nultolerantie' ingevoerd. De schepen garandeerde dat de politie wel degelijk optreedt tegen foutparkeerders.


Het bereiken van de cafetaria van het zwembad is ook nog steeds onmogelijk voor rolstoelgebruikers. Hugo Maes zei dat er in de begroting 2005 is een bedrag voorzien is voor de renovatie van de inkomhal van het zwembad. Het College van Burgemeester en Schepenen zal heel binnenkort een ontwerper  aanstellen om dit project uit te werken. Er zal ook voorgesteld worden het plaatsen van een lift te onderzoeken en voorstellen daaromtrent uit te werken.
De wandeling met rolstoelen in het Scheldepark werd afgelast omdat het op die dag barslecht weer was. Om de toegankelijkheid van het Scheldepark voor rolstoelgebruikers uit te testen, zal medio augustus een nieuwe wandeling worden georganiseerd. De juiste dag zal afhangen van de weervoorspellingen. De deelnemers zullen telefonisch enkele dagen op voorhand verwittigd worden


De werkgroep voor andersvaliden komt opnieuw samen op woensdag 14 september.(F)