Leraar Filip Paelinck van school GOM gehuldigd

MEERDONK. Afgelopen vrijdag werd Filip Paelinck, leerkracht bij het gemeentelijk onderwijs Meerdonk gehuldigd voor 25 jaar dienst. Voor die gelegenheid kreeg hij De Burgerlijke Medaille Eerste Klasse. Dat is een ereteken dat wordt uitgereikt om de aan het land bewezen diensten te belonen na een lange (25 à 35 jaar) en verdienstelijke loopbaan bij de lokale, provinciale of nationale administratie. 

Voor Paelinck was het een complete verrassing. In de refter stond een troon klaar waarna de plechtigheid kon beginnen. Directeur Femke Merckx hield een klein welkomstwoordje. Meester Karel zong met de kinderen onder begeleiding van zijn trompet 'Lang zal hij leven'. Daarna sprak burgemeester Maaike De Rudder de kinderen toe, las de oorkonde van Geert Bourgeois voor en spelde de medaille op. Meester Karel had voor de show een zwaard voorzien zodat de burgemeester onze meester tot ridder van GOM kon slaan, de kinderen waren zeer enthousiast. De huldiging werd afgesloten met een daverend applaus, kinderchampagne en cupcakes. (mb)

 

Lees ook:

Saigen gehuldigd

SINT-NIKLAAS. Tai-Jutsu en Ju-Jitsu school vzw Saigen is gehuldig op het stadhuis van Sint-Niklaas. Dat gebeurde tijdens de Academische Zitting van 17 december 2017 in aanwezigheid van de schepen...