sp.a Sint-Niklaas niet akkoord met stopzetting rommelmarkt Stationsplein

SINT-NIKLAAS.  Sp.a Sint-Niklaas betreurt de beslissing van het stadsbestuur om de concessie voor de zaterdagse rommelmarkt op het Stationsplein niet te verlengen met drie jaar. Volgens sp.a zorgt de rommelmarkt wekelijks voor volle terassen bij de plaatselijke horeca en past de rommelmarkt in het streven van de stad naar meer duurzame circulaire economie en meer diversiteit. Maar volgens het college voldoet de rommelmarkt niet aan de verwachtingen. 

"Na de vernieuwing van de concessie in 2016 zijn er door de concessionaris en de standhouders alleszins  inspanningen gedaan om de organisatie van de rommelmarkt veel ordelijker te laten verlopen, met respect voor het openbaar domein. De concessiehouder heeft ook de nodige inspanningen gedaan om de rommelmarkt te verruimen met brocante en met een zone voor bioproducten, bloemen en planten, zoals dat in de concessieovereenkomst vastgelegd was. Dat de meeste van deze (professionele) standhouders na verloop van tijd afhaakten, kan hem moeilijk ten laste worden gelegd.", zegt Kris Van der Coelden, fractieleider van sp.a. 

Sp.a ziet daarin geen reden om de rommelmarkt stop te zetten en wil blijven streven naar voldoende kwaliteit en communicatie met de buurt. De partij zet het punt alvast op de agenda van de gemeenteraad van 25 februari. "En we beraden ons ook over een actie waarbij de bezoekers en de standhouders van de rommelmarkt hun stem kunnen laten horen.", besluit Van der Coelden. (mb)

 

Lees ook:

Sp.a Temse ijvert voor bewonersparkeerkaarten

TEMSE. Sp.a Temse ijvert al jaren voor bewonersparkeerkaarten. Nu de betalende parkeerzone in het centrum wordt uitgebreid, trok de partij de straat op om handtekeningen te verzamelen. Die moeten de...