Orde van de Baksteen is klaar voor 42ste carnavalstoet

STEENDORP. Carnavalsvereniging Orde van de Baksteen is klaar voor drie dagen carnavalsfeest in Steendorp. Op zaterdag 23 februari worden in Woon- en Zorgcentrum ‘t Blauwhof Prinses Shauni I en Keizer Roy I aangesteld. Zij zijn het eerste prinsenkoppel dat ook in het echte leven een koppel is. Bovendien zullen ze een nieuwe prinsenwagen krijgen. Op de prinsenwagen zijn speciale kaders voorzien op het huidige prinsenpaar en de jubilerende prinsen en keizers te vieren. 

Op vrijdag 1 maart start het carnavalsweekend met de traditionele kindercarnavalstoet waarop de reuzen Keizer Karel I en Mie Matsjoefel aanwezig zullen zijn. Na de stoet organiseert de Vrije Basisschool Sint-Henricus een kindercarnavalfuif.  Daags nadien, op zaterdag 2 maart om 15 uur vertrekt de grote carnavalstoet met een twintigtal wagens in de Vuurkouterwijk. Op maandag 4 maart trekken Prinses Shauni I en Keizer Roy I naar Woonzorgcentrum ‘t Blauwhof, waar een optreden van William zal plaatsvinden. De Matsjoefelommegaunk, de klos- en kloterverbraunding op dinsdag 5 maart 2019 sluiten het feest af. (mb)

 

Lees ook:

Koppel wordt keizer en prinses carnaval

STEENDORP.  De Orde van de Baksteen uit Temse heeft het carnavalsseizoen op gang getrokken. Omdat er slechts 1 kandidate was om Prins Roy I op te volgen, schrapte de Orde van de Baksteen de...