Lokale politie Sint-Niklaas gaat van deur tot deur voor diefstalpreventieadvies

SINT-NIKLAAS.  De politie van Sint-Niklaas ging gisteren, zondag 24 februari, van deur tot deur in de Destelwijk. Tussen 11 en 14 uur belde de politie aan bij 112 woningen met de bedoeling de bewoners een kort diestalpreventieadvies te geven. Daarbij ging er onder andere aandacht naar de toestand van sloten, ramen en deuren. 

"Woninginbraken komen helaas regelmatig voor", zegt diefstalpreventieadviseur Yves Vergauwen van lokale politie Sint-Niklaas. "We zetten alles op alles om het aantal woninginbraken terug te dringen en daders te vatten." "Elke inbraak er één te veel", zegt burgemeester Lieven Dehandschutter. "Samen met de politie hopen we met deze acties niet alleen inwoners te sensibiliseren. We willen ook hun alertheid voor verdachte handelingen en personen verhogen en tegelijkertijd de drempel verlagen om hiervan onmiddellijk melding te doen via het nummer 101 (dringende politiehulp) of 03 760 65 00 (meldkamer lokale politie Sint-Niklaas)".

Met de actie wil de politie inwoners aansporen om preventieve maatregelen te nemen tegen inbraak en diefstal. Zo geeft de politie de raad om ramen en deuren steeds slotvast af te sluiten, de woning bij afwezigheid een bewoonde indruk te geven en (brom)fietsen ook in eigen (tuin)huis op slot te zetten. Ook raadt de politie aan om fietsen te labelen. 

Om de volledige kaart van diefstalpreventie te trekken, organiseerde de politie tegelijkertijd ook een fietslabeling die op veel bijval kon rekenen. Op die manier wil lokale politie Sint-Niklaas, in samenwerking met haar inwoners, ook fietsdiefstallen een halt toeroepen. Wie gratis diefstalpreventieadvies voor z’n woning wenst, kan terecht bij diefstalpreventieadviseur van politie Sint-Niklaas op het telefoonnummer 03 760 65 98 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Auto botst tegen brugpijler op N16

TEMSE. Donderdagavond is op de N16 een voertuig tegen een brugpijler gebotst. De twee inzittenden werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Het voertuig werd getakeld. (mb)

Controleactie gericht op camionettes

BEVEREN.  Eind vorige week hield de politie Waasland-Noord samen met de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening een gezamenlijke controleactie.  Aan de actie, die was...

Nieuwe website voor politie Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De politie van Sint-Niklaas heeft afgelopen weekend tijdens haar lentereceptie haar nieuwe website voor gesteld. Daarop kan iedereen informatie opzoeken over de werking van de politie,...

Woensdag is Verkeersveilige Dag

REGIO. Voor de 23ste keer is 27 februari de verkeersveilige dag in de provincie Oost-Vlaanderen. De verkeersveilige dag is in het leven geroepen om de grote kettingbotsing van 27 februari 1996 op de...