Eindelijk lichtenregeling voor bedrijvenzone Hogenakkerhoek 

MELSELE/KRUIBEKE. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben een akkoord bereikt over de plaatsing van verkeerslichten aan het kruispunt van Zwaluwbeek en de N419 (Krijgsbaan). Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland was hiervoor al lang vragende partij. De verkeerslichten moeten er ten laatste eind 2019 staan. 

De ontsluiting van het industrieterrein op de gewestweg N419 is al langer een probleem. De moeilijke ligging van het kruispunt zorgt dagelijks voor verkeersproblemen. Bovendien ligt de zone in een gebied waar niet enkel de gemeenten Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht aan elkaar grenzen maar ook de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Reeds in 2017 startte de Antwerps-Wase Kamer een overlegproces met de bevoegde overheden en infrastructuurbeheerders op om een lichtengeregeld kruispunt te bekomen."Het was geen evident proces, maar we zijn erg verheugd dat er nu een oplossing uit de bus is gekomen", zegt Dirk Bulteel, directeur Belangenbehartiging van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. "De ondernemingen worden binnenkort geconfronteerd met de werken van Oosterweel op linkeroever en de ingrijpende werken van Aquafin in de Burchtstraat in Kruibeke. Dat maakt dat bedrijven tegen een moeilijke periode aankijken. Dergelijke ingrepen verzachten de omstandigheden aanzienlijk"

De lichtenregeling wordt in een tijdelijke opstelling geplaatst voor de duur van de Oosterweelwerken tot eind 2025. Gedurende deze periode wordt geëvalueerd hoe een definitieve opstelling kan geplaatst worden. De Kamer is ook tevreden dat ook de voorrangsregel in de Hogenakkerstraat definitief wordt aangepast. Zo krijgt het lokaal economisch verkeer voorrang op het sluipverkeer. (mb)

 

Lees ook:

Jobbeurs voor erkende vluchtelingen

REGIO. Omdat heel wat bedrijven het moeilijk hebben om openstaande vacatures in te vullen, wil Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland talent zoeken in een groep van erkende vluchtingen. Dat...

Scheldebrug opnieuw open voor het wegverkeer

TEMSE. Nu zondagavond, 30 september, wordt de oude Scheldebrug op de N16 tussen Bornem en Temse opnieuw opengesteld voor het verkeer. De brug is sinds het voorjaar afgesloten voor herstellingswerken aan het stalen...