Noonah Eze is komende twee jaar cultureel ambassadeur van Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Noonah Eze, door het publiek beter gekend als dj Black Mamba, is de nieuwe culturele ambassadeur van Sint-Niklaas voor 2020-’21. Daarmee vervoegt de 26-jarige dj bekende Sint-Niklazenaren als Alex Callier en Stef Van Bellingen. 

Noonah Eze woont in Brussel, maar haar thuisstad Sint-Niklaas blijft haar beroeren. Ze is trots op Sint-Niklaas en vermeldt ook steeds duidelijk haar link met de stad. Sint-Niklaas heeft met K1D en Woodie Smalls veel hiphop talent in huis. Noonah wil dat deze artiesten hun afkomst ook met fierheid uitdragen en heeft deze zomer veel nagedacht over hoe dit beter kan. Zo wil ze een traject opzetten onder de naam Mamba Freshmen, waarbij artiesten op het einde van de zomer een show kunnen geven. 

Dat dit haar bezig houdt ziet de jury als een betrokkenheid met de stad en een engagement om jong Sint-Niklaas talent kansen te geven. De jury prees haar dan ook omdat ze ondanks haar jonge leeftijd al heel wat heeft bewezen. De dj startte haar carrière in lokale cafés en heeft een eigen programma bij de openbare omroep en was al te zien op zowat alle grote festivals. Ook was ze genomineerd voor de Red Bull Elektropedia awards binnen de categorie ‘Best Media’ en ‘Belgian Dj Top 100’, waar ze resp. derde en zesde werd.

Net zoals haar voorgangers krijgt Noonah de komende twee jaar jaarlijks 2.500 euro om Sint-Niklaas te promoten.  (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Vrijdag, 5 augustus, is Caroline Pauwels overleden. Ze was sinds 2016 rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en sinds september vorig jaar cultureel ambassadeur van...

SINT-NIKLAAS. Caroline Pauwels is gekozen als cultureel ambassadeur van de stad Sint-Niklaas voor het seizoen 2021-2022. Pauwels is rector van de Vrije Universiteit Brussel. Ze is geboren en...