Schepen Hugo Maes zet collega Meeus op haar plaats

TEMSE. Jeugdschepen Hugo Maes (CD&V) heeft schepen Ingrid Meeus(VLD) van Groenzorg op haar plaats gezet nadat zij naar de pers toe met de pluimen wou gaan lopen bij de aanleg van het SpeGtplein tussen de Gasthuisstraat en de Gebroeders Van Raemdonckstraat. "Met verbazing en met verontwaardiging heb ik kennis genomen van het artikel dat schepen Meeus vorige week liet publiceren in de diverse dagbladen." aldus schepen Maes. Hij wil publiekelijk reageren omdat het niet de eerste keer is dat volgens hem schepen Meeus op kosten van zweet en inzet van iemand anders de pluimen op de hoed steekt.

"Met het SpeGt-dossier heeft schepen Meeus eigenlijk niets te maken.", vindt Maes. Hij zelf volgt in hoedanigheid van schepen van Jeugd deze aangelegenheid al sedert 1997 op de voet, ook de meest recente en toekomstige ontwikkelingen waarover Meeus het heeft.


Wie er natuurlijk wel mee te maken heeft voor wat de uitvoering van de werken betreft, is de Groendienst. En die behoort tot het takenpakket van schepen Meeus behoort. Daarom heeft ze in het artikel ineens maar het hele project maar naar zich toegetrokken,  waarmee zij de indruk wil wekken dat het geheel haar realisatie is. Zo ziet de jeugdschepen het.


Hij wijst er op dat zijn collega inhoudelijk, geen enkele verdienste heeft. " Gans de realisatie is mede de verdienste van de groendienst en de technische dienst en de jeugddienst.", onderstreept Maes.
Het is een echt boze schepen van jeugd wanneer hij uithaalt naar zijn collega: "Zij wil blijkbaar zo rap en zoveel mogelijk pluimen op haar hoed steken, ook als die er helemaal niet thuis horen. Door de manier waarop zij de pers gebruikt - lees: misbruikt! - wil ze bij het brede publiek de indruk wekken dat ze hard werkt voor Temse. Maar zelfs dat is niet meer waar! Wie het gemeentelijk leven op de voet volgt, weet dat zij steeds minder tijd besteedt aan de gemeente. Zij is zelfs geregeld afwezig op de vergaderingen van het schepencollege." Hoe dan ook, dit incident zal de sfeer in het schepencollege zeker niet ten goede komen.(F)