Vlaams Belang stelt ernstige drugs-en illegalenproblemen vast te Kallo

GROOT-BEVEREN. Vlaams Belang heeft de voorbije dagen vastgesteld dat er zich in de Melkaderlaan te Kallo opnieuw ernstige problemen voordoen. Er wordt over drugsoverlast geklaagd, over problemen met vreemdelingen en asielzoekers  en over het aanzicht van de wijk. Fractieleider Bruno Stevenheydens heeft na een plaatsbezoek de politiediensten ingelicht over de geconstateerde feiten en de verkregen informatie. De problematiek met enkele asiel- en vreemdelingengezinnen stelt zich reeds verschillende jaren.

De Melkaderlaan in Kallo is een woonwijk die beheerd wordt door de Gewestelijke maatschappij voor Huisvesting, het grootste aanbod bestaat uit huurwoningen. Volgens Stevenheydens is de Melkaderlaan als sociale woonwijk in feite te groot en ontbreekt er een gezonde mix van eigenaarswoningen en sociale huurwoningen. De voorbije jaren stelden er zich meermaals samenlevings - en veiligheidsproblemen.Ondanks dat het een doodlopende wijk is wordt er door sommige bewoners te hard en gevaarlijk gereden.
De wijk is op bepaalde plaatsen onderkomen. Aan de garages geeft het aanwezige gras en onkruid een verwaarloosde indruk.  Op verschillende plaatsen in de wijk wordt er huisvuil achtergelaten of laat men kapotte auto-onderdelen op straat achter. Op straat treft men auto's aan zonder nummerplaat waarvan men vermoedt dat de voertuigen niet verzekerd zijn.
De paaltjes die moeten beletten dat auto's geen gebruik kunnen maken van de voet- en fietsverbinding naar de Fabriekstraat zijn aan beide kanten, zowel in de Melkaderlaan als aan de Fabriekstraat weggenomen. Sommige bewoners vermoeden dat dit een vluchtweg kan zijn voor drugdealers.
Verschillende inwoners klagen over nachtlawaai. In verschillende woningen wordt 's avonds handel gedreven of worden goederen gelost en getransporteerd. De belangrijkste problemen situeren zich op de zolders van minstens ??n van de appartementsblokken. Stevenheydens heeft bij een plaatsbezoek zelf vastgesteld dat er in deze zolders ingebroken wordt en dat zij gebruikt worden om te overnachten en te koken. Er stelt zich dan ook een re?el gevaar voor de brandveiligheid.
Ondanks het feit dat elke bewoner zijn zolder op slot kan doen, zijn deze toegankelijk als men vanuit de centrale toegang tot de zolders over een muur klimt.  In verschillende priv?-zolders en de centrale toegang treft men achtergelaten vuil, etensresten, kookmateriaal, uitwerpselen van dieren, aan.  In de dakisolatie werden gaten aangebracht vermoedelijk om de rook bij het koken te laten ontsnappen.
De politie werd op de hoogte gesteld en Vlaams Belang zal op de gemeenteraad van 24 mei hierover interpelleren.(F)