Prijsuitreiking wedstrijd Rookvrije Klassen aan GTI Beveren

BEVEREN. Donderdag 26 mei zullen in Jeugdcentrum Togenblik de prijzen worden uitgereikt voor rookvrije klassen. Een 100-tal leerlingen van het GTI zullen daarbij aanwezig zijn. Al 4 schooljaren organiseert LOGO-Waasland vzw de Wedstrijd "Just Be Smoke free" voor de secundaire scholen in het Waasland. Deze wedstrijd loopt in verscheidene Europese landen en is bestemd voor de leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. In het huidig schooljaar werd in oktober 2004 in de Wase regio, gestart met 143 klassen, verdeeld over 15 scholen. De wedstrijd liep van november 2004 tot en met mei 2005.
Doel van de wedstrijd is dat de leerlingen van de deelnemende klassen gedurende een periode van 6 maanden volledig rookvrij blijven. Indien meer dan 10 % van de klasgenoten toch rookt, valt de klas uit de wedstrijd. Om bij te houden wie al dan niet rookt, noteerden de leerlingen ongeveer elke twee maand, wie rookvrij bleef en wie het roken toch niet kon weerstaan.
De klassen die zes maanden rookvrij bleven  worden ontvangen door een afgevaardigde van het schepencollege om hun diploma en de felicitaties in ontvangst te nemen. In Beveren is dat op donderdag 26 mei om 13.30u in Togenblik. In Sint-Niklaas reeds op, dinsdag 24 mei in de Stadsschouwburg. Hier zullen vanaf 9u 's morgens niet minder dan  1.500 leerlingen om hun prijs komen. (F)