Geen zwaar verkeer meer door centrum Haasdonk

Er komt vanaf maandag 6 juni een nieuwe verkeersregeling in Haasdonk want van dan af wordt het zwaar vrachtverkeer van + 3,5 ton verboden door het centrum via de via de gewestweg N485 tussen de Bergstraat en Vijfstraten te Beveren. De Lijn, landbouwers en plaatselijke leveranciers kunnen de doorgang uiteraard blijven gebruiken.
Doordat het zwaar vervoer niet meer via Haasdonk - centrum, maar via Bankstraat - Tassijnslaan richting De Ster naar de N70 zal moeten rijden, wijzigt de voorrangsregeling aan het kruispunt Bergstraat - W. Van Doornyckstraat. De richting Bergstraat - Bankstraat zal voorrang krijgen in beide richtingen. Wie dus vanuit de W. Van Doornyckstraat uit het centrum komt, zal voorrang moeten verlenen.
De nieuwe verkeersregelingen zullen met grote borden aan de weggebruikers worden aangekondigd. De lokale politie van Beveren zal van 6 juni tot en met 10 juni nauwlettend deze nieuwe regelingen opvolgen met preventief toezicht. De week nadien, van maandag 13 juni tot en met vrijdag 17 juni, zal de politie repressieve controles uitvoeren.(F)