Patrick Vlaeminck wint 14de recreatieve Scheldejogging Steendorp-Temse

De Scheldejogging kreeg 53 deelnemers, onder wie talrijke kinderen. Dit aantal werd het tweede hoogste aantal uit de 14-jarige geschiedenis. Patrick Vlaeminck was de snelste. Zoals gebruikelijk werd de 1ste kilometer verplicht in gesloten gelederen gelopen, de volgende 4 km mocht iedereen zijn eigen tempo aanhouden. Al spoedig vormde zich een kopgroep van 8 en die zou later ook de eerste 8 plaatsen in de uitslag bekleden. Onder impuls van Patrick Vlaeminck uit de Eigenlostraat te Sint-Niklaas, werd de kopgroep nog in de tweede km uiteengeranseld. Filip Van Bruysel en Herman D'Hondt hielden het langst stand, maar op 2,5 km v??r de aankomst liep Patrick Vlaeminck al alleen aan de leiding. Hij triomfeerde overtuigend en hernieuwde daarmee zijn zege van 2003. Vorig jaar werd hij tweede achter Erik Thierens.
De verdere uitslag: 2. Herman D'Hondt 3. Filip Van Bruysel 4. Charifi Chakib 5. Jean-Pierre De Groep 6. Walter Bressinck 7. Johan Heerwegh 8. Wim De Keulenaer 9. Dirk Van Hulle 10. Franky Vermeulen
De eerste vrouwelijke deelnemer eindigde 15de en dat was de 13-jarige Soumaya Charifi.
De prijsuitreiking in taverne Temsica werd geleid door burgemeester Luc De Ryck en Toerisme Temse-voorzitter Hilde Van Raemdonck. Een bijzondere prijs ging naar
de oudste deelnemer en die heette Frans Seghers en was 69 jaar. De oudste deelneemster was de 52-jarige Godelieve Janssens De jongste deelnemers waren de 8-jarige Scott Van de Vel en Tina De Keulenaer met 1 dag leeftijdsverschil en de jongste deelneemster, de 9-jarige Aline Van de Maele.
De deelnemers die van verst kwamen, waren het echtpaar Ludo en Brigitte Goossens-De Backer uit Lint.
De dijkjogging Steendorp-Temse is een organisatie van Toerisme Temse en het gemeentebestuur. De praktische uitwerking berust bij de Werkgroep Wandel- en Fietspaden o.l.v. voorzitter Jean De Block.(F)