Nog meer woongebied op Linkeroever

LINKEROEVER. Een driehoekig perceel aan de Blancefloerlaan op de Antwerpse Linkeroever wordt volgens een ontwerp bijzonder plan van aanleg (BPA) herbestemd als woongebied. Het gaat om een restperceel tussen een KMO-zone, een woonverkaveling en het toekomstige project Prestibel, zich richtend naar het Galgenweel toe. Het driehoekig restperceel kwam er ten oosten van de KMO-zone langs de Blancefloerlaan op Antwerpen-Linkeroever. Dat restperceel kan niet meer worden aangesneden volgens zijn bestemming op het gewestplan. Hierop is het ingekleurd als zone voor ambachtelijke bedrijven en KMO's. Het grenst in het oosten aan een goedgekeurde verkaveling en in het zuiden aan het gebied Galgenweel-Borgerweert waarvoor in januari het ontwikkelingsproject Prestibel is gestart.
De districtsraad van Antwerpen en de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) gaan er beide mee akkoord om dit restperceel aan de Blancefloerlaan te herbestemmen, van KMO-zone tot woongebied.
Centraal in het woongebied is er een openbaar plein voorzien, waarop zowel ??ngezins - als meergezinswoningen worden geori?nteerd. De mogelijkheid tot stapelbouw in de zone voor eengezinswoningen werd beperkt tot de kopbebouwing grenzend aan het projectgebied Prestibel. De doorwaadbaarheid voor fietsers en voetgangers wordt verbeterd door een fiets- en wandeldoorsteek.
Als later het BPA wordt goedgekeurd, kan het perceel worden omgezet naar woongebied. Wat het project Prestibel betreft, zullen vanaf juni meer gegevens naar buiten komen. (F)