De burgemeesterswissel in Beveren

BEVEREN. Na maar liefst 12 jaar de gemeente Beveren geleid te hebben als burgemeester, zal François Smet het roer doorgeven aan Marc Van de Vijver, momenteel schepen bevoegd voor o.a. mobiliteit en land- en tuinbouw.

Op dinsdag 24 mei zat François Smet de laatste keer de gemeenteraad voor. Hij mocht 41 punten in de openbare zitting  en 6 in de geheime afhandelen.


Daarna volgde voor hem nog een verrassing want in de Graanmaat bij Jacques Bosman, op de Grote Markt werd hij opgewacht door de personeelsleden van de gemeentelijke diensten en de voltallige gemeenteraad en ook zijn dame Rita Mertens wachtte hem op. Het was de Belleman Gerard Vercauteren uit Temse die iedereen uitbelde waar het om ging. Hij zei dat de uittredende burgemeester 150 keer de gemeenteraad had voorgezeten en dat nu een frisse pint mocht gedronken worden. Pikant detail: de belleman kwam tussen al die fervente Beverenaars reclame maken voor Temse want hij deelde de 'Bellemankaart" uit, een postkaarten met het Toeristisch programma  van het Scheldedorp op vermeld.


Op maandag 30 mei om 11u zal Marc Van de Vijver (CD&V) in Gent, de eed afleggen als burgemeester van Beveren. Marc Van de Vijver geboren op 19 november 1961, is gemeenteraadslid in Beveren sinds 3 januari 1995 en schepen sinds 26 januari 1999. François Smet is burgemeester sinds  30 december 1992. De eedaflegging vindt plaats in de ambtswoning van de gouverneur, Vlasmarkt 11, in Gent.


Tenslotte volgt op dinsdag 31 mei om 20u in raadzaal gemeentehuis, de officiële burgemeesterswissel tijdens feestelijke openbare gemeenteraadszitting met o.a. de installatie van burgemeester Van de Vijver, afscheid van burgemeester Smet met onthulling van zijn portret in de rij der Beverse burgemeesters.  Er zijn tevens korte toespraken voorzien door fracties en de nieuw schepen zal worden aangesteld. Aansluitend wordt een receptie aangeboden aan het aanwezige publiek.(F)