Noodplanningsoefening in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Wie vandaag de hulpdiensten ziet of hoort af en aanrijden in de omgeving van domein Westakkers en Provinciaal Domein De Ster, hoeft zich niet ongerust te maken. De hulpdiensten houden er vandaag tussen 7 en 13 uur een oefening.

Tijdens een simulatie van een ernstig incident testen de hulpdiensten hun noodplannen, communicatie en alle procedures die daarmee te maken hebben. De resultaten zullen nadien geëvalueerd worden met de bedoeling de samenwerking tussen de verschillende hulpdienst te verbeteren.  

De oefening is een samenwerking van de Hulpverleningszone Waasland, FOD Volksgezondheid, het Rode Kruis, de lokale en federale politie, de Civiele Bescherming, de Noodcentrale 112, Defensie, stad Sint-Niklaas en de Federale dienst Gouverneur Oost-Vlaanderen. (mb)

 

Lees ook:

Dieven op heterdaad betrapt

BEVEREN.  Vrijdagavond 20 januari 2023 omstreeks 19:46 uur werd een 41-jarige man en 42-jarige vrouw van Roemeense nationaliteit op heterdaad betrapt op het moment dat zij een diefstal pleegden uit...

Vijf bestuurders blazen positief

KRUIBEKE/TEMSE. De voorbije dagen hield de politie van de zone Kruibeke-Temse extra verkeerscontroles. Van de 130 gecontroleerde bestuurders legden 5 bestuurders een positieve ademtest af. Zij...

Amper overtredingen tijdens Verkeersveilige Nacht

OOST-VLAANDEREN. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december vond de 26ste editie van de ‘Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen’ plaats. Het was de afsluiter van de ‘Verkeersveilige Week’.