Vzw’s Horizon en Vagevuur gekroond tot Meest Verdienstelijke Lokeraars 2022

LOKEREN. Gisteravond zijn in het Lokerse Cultuurcentrum de vzw’s Horizon en Vagevuur uitgeroepen tot Meest Verdienstelijke Lokeraars 2022. De verkiezing werd voor de 27ste keer georganiseerd. Aan de verkiezing ging een spannende verkiezingscampagne vooraf waarin vijf Lokerse laureaten het tegen elkaar opnamen. Die vijf waren Bram De Brauwer, Johan De Grande, Joost Uwents, Vagevuur vzw en vzw Welzijnsschakel Horizon. 

Zo’n 2150 Lokeraars brachten hun stem uit, waarvan het merendeel via het digitale Denkmee-platform. Het was tot de laatste dag een nek-aan-nekrace voor de publieksprijs tussen vzw Horizon en Bram De Brauwer. De geldprijs van 500 euro ging uiteindelijk naar de vzw Horizon.  De prijs van de jury ging naar vzw Vagevuur. Zij kregen een kunstbeeld van Lokerse kunstenaar en beeldhouwster Astrid Van der Kreeft mee naar huis.

"Het is duidelijk dat de Lokeraar sociaal engagement in onze stad belangrijk vindt en een warm hart toedraagt. Dat bleek ook onder de laureaten. Bij de vraag wat ze zouden doen, mochten ze de geldprijs ontvangen, antwoordden de mede-laureaten van de vzw’s zonder twijfelen dat ze het aan hen zouden schenken. Als dat niet mooi is!", aldus een tevreden burgemeester Filip Anthuenis. (mb)

 

Lees ook:

LOKEREN. De stad Lokeren is op zoek naar kandidaten voor de Meest Verdienstelijke Lokeraar 2021. Dat kan een persoon, organisatie of bedrijf zijn die in 2021 een bijzondere verdienste voor de hele...

LOKEREN.  Ontmoetingshuis De Moazoart is uit 105 kandidaten verkozen tot ‘De Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020’.  De Moazoart kreeg zowel de jury- als de publiekprijs.