Herinrichting dorpskern Klein-Sinaai start deze zomer

STEKENE.  In augustus start de herinrichting van de dorpskern van de Stekense deelgemeente Klein-Sinaai. De werken zullen in verschillende fasen verlopen. De gemeente heeft een aannemer aangesteld die de eerste fase zal uitvoeren: de heraanleg van het stationsplein. 

Zoals beschreven staat in het meerjarenplan start de gemeente Stekene met de herinrichting van de dorpskern van deelgemeente Klein-Sinaai. Na het bouwverlof op maandag 5 augustus starten de werken met de eerste fase van de werken. Die fase bestaat uit de heraanleg van het stationsplein, aanpassingen aan het fietspad  Spoorzate (F41) ter hoogte van het voormalig stationsgebouw en de aanleg van een verkeersdrempel op het kruispunt van de Merlanstraat en de Edgard Tinelstraat. 
Tijdens deze eerste fase blijft doorgaand verkeer in de Koebrugstraat mogelijk. Het verkeer aan de inritten van de Merlanstraat en de Edgard Tinelstraat met het fietspad Spoorzate wordt tijdelijk onderbroken. Deze fase zal bij gunstige weersomstandigheden 50 werkdagen duren. 

In volgende fases worden onder andere het kruispunt van de Kasteelstraat met de Pannenhuisstraat opnieuw en veiliger ingericht. Ook de zone met parkeerplaatsen voor de kerk wordt later heraangelegd.  Zitelementen, kleiklinkers en kasseimozaïeken moeten het authentieke karakter van het dorp benadrukken. In de plannen is ook ruimte voor groen. “Naast het creëren van een aantrekkelijke omgeving, ligt de focus van dit project ook op ecologie. Bestaande bomen blijven behouden, terwijl extra bomen en verschillende kleine heesters en meerjarige planten op de site worden geplant. De aanleg van wadi's en de ontharding van een groot deel van de site, zorgt er dan weer voor dat het regenwater goed kan infiltreren in de bodem”, zegt schepen van Openbare werken Kris Van Duyse. 

De gemeente organiseert eind juni een infomoment voor buurtbewoners. Het volledige project is te volgen op samen.stekene.be.  (mb, foto: © Google)

 

Lees ook:

STEKENE. WTC Blijf Jong  bestaat vijftig jaar. In die periode groeide club uit van een beperkt vriendengroepje tot een van de grootste sportverenigingen uit de regio met meer dan honderd leden. ...

STEKENE.  Zaterdag zijn twee nieuwe straten in het woonuitbreidingsgebied in Klein-Sinaai officieel ingehuldigd. Het gaat om de Flandrienlaan en Labastidelaan. Beide straten bevinden zich tussen de...

KLEIN-SINAAI. In de Stekense deelgemeente Klein-Sinaai organiseerde de middenstand afgelopen zaterdag de achtste Halloweentocht door de bosrijke omgeving. De wandeltocht is al enkele jaren een...