Slager oog in oog met inbrekers

TEMSE. Slager Hilaire De Greef heeft twee dieven betrapt bij een inbraak in zijn beenhouwerij Topklasse Finesse op de Krijgsbaan. De boeven lieten een warboel achter en namen geld mee.

,,Zoals elke nacht kwam ik om 5 uur aan in mijn zaak'', vertelt De Greef, die op een ander adres woont. ,,Vanop de parking zag ik hoe een gat in de achterdeur was geslagen. Ik wist onmiddellijk dat het om een inbraak ging, maar het was me niet duidelijk of de dieven nog binnen zaten. Er brandde geen licht.'' De slager riskeerde het niet om een kijkje te gaan nemen en probeerde te politie te bellen. ,,Vergeefs, want in het donker en met de daver op het lijf kon ik het noodnummer niet intoetsen.'' De twee inbrekers werden opgeschrikt door de beenhouwer. ,,Ze kwamen uit het gat in de deur gekropen. Alledrie stonden we seconden aan de grond genageld, en keken we elkaar in de ogen'', zegt De Greef, die het duo spurtend achtervolgde. Hij zag de twee richting het zwembad lopen, in een witte bestelwagen stappen en wegrijden naar de N16.

Uit onderzoek blijkt dat de dieven moeite hadden om in te breken. Ze probeerden eerst de deur open te breken met een koevoet. Toen dat niet lukte, forceerden ze een paneel van de achterdeur. Binnen gooiden ze alle kasten overhoop, op zoek naar geld. Over de omvang van de buit wil De Greef niets kwijt.

Zijn zaak was gisteren alweer open. ,,Een leuke werkdag was het niet, want als klap op de vuurpijl was mijn verkoopster ziek'', zucht De Greef. (HetVolk)