Toerisme - Boottochten vanuit Lokeren

ImageWAASLAND/LOKEREN. Er zijn prachtige vooruitzichten voor de komende grote vakantie. De stad Lokeren gaat van zaterdag 5 juli tot zondag 14 september boottochten organiseren naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Het is in handen van de dienst communicatie en stadspromotie. Met een passagiersboot vanuit het centrum van Lokeren over de Durme en de Moervaart!

 

De schilderachtige Durme leidt de boottoerist via de ongerepte meersen richting Daknam. In de verte kan je één van de oudste Romaanse kerkjes van het Waasland bewonderen. Daarna vaart de 'Golden River II' via de Moervaart, onder de Spletterenbrug en langs de Keyserbrug, naar het provinciaal domein Puyenbroeck.  Om terug te keren naar Lokeren na een middagje Puyenbroeck, is er de keuze tussen per boot terugvaren of met de fiets terugtrappen over een mooie groene verkeersarme fietsroute. De fiets kan men afhalen aan de fietsverhuurstand van het domein.

 

In juli en augustus vaart de boot dagelijks, maar niet op maandag en woensdag. In september zijn dagelijkse afvaarten, maar niet op maandag, woensdag en vrijdag. Het vertrek is om 9u30 met de 'Golden River II' van op de aanlegsteiger Prinses J. Charlottepark in het centrum van Lokeren. Om 12u30 is de aankomst voorzien aan de Kalvebrug in Wachtebeke. Er is dan vrij verblijf in het provinciaal domein met gratis minigolfbeurt.
Wie kiest om terug te varen moet om 15u45 aan het treintje zijn om rond 16u te kunnen afvaren. Drie uur later is men opnieuw in het centrum van Lokeren.

 

Wie liever fietst wordt men tussen 17 en 17u30 in Lokeren verwacht. De fietsen dienen teruggebracht te worden in het gebouw van het provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs aan de Durmelaan 34b te Lokeren.
Voor individuelen is reserveren wenselijk maar niet noodzakelijk. Gezien de capaciteit van het schip beperkt is tot 50 personen, biedt het meer zekerheid. De tickets kunnen afgehaald worden op de dienst, juist voor het vertrek, vanaf 9u.

 

Voor groepen is reservatie noodzakelijk, minstens 15 dagen vooraf. Indien gewenst begeleidt een VVV-gids de heenvaart. Die geeft dan uitleg over de cultuur en natuur waarlangs de boot vaart.

 

Voor meer inlichtingen en reservaties. Infopunt toerisme Dienst communicatie en stadspromotie(open van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur), Markt 2 tel.: 09/340.94.74 of 09/340.94.75 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

de ingang van fort LiefkenshoekKALLO. Een bezoek aan  het Fort Liefkenshoek kan ook best eens op de uitstappenlijst gezet worden. Er is een splinternieuw bezoekerscentrum geopend. Daarin staat...

WAASLAND. Het kan niet worden ontkend dat het Waasland steeds meer aantrekkelijk wordt voor wandelaars. 10 Wase wandelclubs sloegen de handen in elkaar omen een regionaal wandelevenement te...

REGIO. StapAf, het fietsmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen, is aan zijn tweede jaargang begonnen en het derde nummer ligt klaar. Het staat weer vol reportages die ook voor Waaslanders met...

RUPELMONDE/ BAASRODE. In april werd in Baasrode de nieuwbouw van de Scheepswerven Baasrode officieel in gebruik genomen met een tentoonstelling over de binnenvaart. Met die opening wordt meteen een...

WAASLAND. De fietsnetwerken zijn in. Er komen er steeds maar bij en de fietsliefhebbers kunnen juichen. Er wordt op dit ogenblik werk gemaakt van de splinternieuwe fietsnetwerken van Waasland en...

SINT-NIKLAAS. Het programma van het toeristisch seizoen voor de Wase hoofdstad geeft bijzonder verscheiden mogelijkheden. We hebben ze eens op punt gezet.