2008 jaar van wegenwerken en omleidingen in regio Lokeren

LOKEREN. In de loop van dit jaar zullen in Lokeren verschillende wegeniswerken uitgevoerd worden. Er zijn rioleringswerken in de nieuwe verkaveling Sint-Elooi , de derde fase van de werken in deWaaslandlaan en de restauratie van het museum zorgt voor enkele wijzigingen. Vanaf begin april in enkele straten de kasseien opnieuw gelegd. Tijdens de werken zijn er omleidingen.

 

 

kasseien

 

Op de Markt, het Stationsplein ter hoogte van de rotonde, in het eerste deel van de Groendreef en in de Zamanstraat worden de kasseien opnieuw gelegd. De werken starten op de Markt, waar de rijbaan tussen de post en het museum wordt opgebroken en opnieuw gelegd.

 

Tijdens deze fase moet het verkeer uit de Stationsstraat en uit de Durmelaan richting Grote Kaai rond het binnenplein van de Markt rijden. Tijdens de wekelijkse marktdag op woensdagvoormiddag zal het verkeer uitzonderlijk niet van de Durmelaan naar de Grote Kaai of de Koophandelstraat kunnen rijden. Ook vanuit de Stationsstraat zal de Grote Kaai niet bereikbaar zijn. Wie vanaf de Heirbrugstraat naar het station wil, rijdt dan langs de N70 en de Groendreef of Brouwerijstraat. Het verkeer voor de Grote Kaai, rijdt het best via de N47 (Koning Boudewijnlaan) en de Martelarenlaan richting Sportlaan.

 

Na de eerste fase worden de kasseien in de Groendreef vanaf huisnummer 7 tot 31 heraangelegd. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Uebergdreef, Brouwerijstraat en omgekeerd.

 

Eenmaal de ondergrond van de eerste werkzone op de Markt voldoende uitgehard is, wordt op de Markt een tweede zone ter hoogte van de Durmebrug aan het museum aangepakt. Dat zal vermoedelijk in de loop van mei gebeuren.

Na het herleggen van de kasseien blijven alle zones minstens drie weken ontoegankelijk om het wegdek te laten uitharden en verzakkingen te vermijden.

 

 

verkaveling 'Sint-Elooi'

 

Tot juni 2008 wordt gewerkt aan de aanleg van de riolering en de weg van de nieuwe verkaveling 'Sint-Elooi', die uit komt in de Oosteindestraat tegenover huisnummer 66. Dit kan voor plaatselijke hinder zorgen in de Oosteindestraat ter hoogte van de verkaveling.

 

 

Renovatiewerken Stedelijk Museum Lokeren

 

De verbouwingen aan de voor- en achterzijde van het museum zijn gestart. Door de plaatsing van een stelling aan de voorzijde van het museum moeten de voetgangers via een aangelegde gang. De doorgang tussen het museum en de winkelgalerij is opnieuw afgesloten. Aan de achterzijde zal een deel van de parking van het Sint-Laurentiusplein in beslag genomen worden. Parkeren kan op de gratis parking van de Grote Kaai. De halte van De Lijn, die normaal gezien voor het museum staat, is verschoven naar de Grote Kaai nummer 4.

 

 

Waaslandlaan fase 3

 

Vanaf 10 december gaat fase 3 van de rioleringswerken in de industriezone Waaslandlaan van start. Dan wordt de riolering verder aangelegd in de Klipsenstraat. De Waaslandlaan is dan opnieuw te bereiken via de Pijlstraat. De woningen in de Kilpsenstraat zijn dan te bereiken via de Karrestraat. In deze fase van de werken wordt de halte 35 ‘L.P. Boonstraat’ van de belbus voor de duur van de werken opgeheven. De belbus rijdt dan enkel op aanvraag naar de Waaslandlaan. Dat is voor na maandag 10 december. Het stadsbestuur van Lokeren meldt dat ondertussen de aanleg van de riolering in de Waaslandlaan en de werken op het kruispunt Waaslandlaan - Pijlstraat zijn afgerond. In de straat moet enkel nog de bovenlaag worden aangebracht. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en zal in de loop van het voorjaar uitgevoerd worden. De bedrijven in de Waaslandlaan blijven steeds bereikbaar.

 

 

werken met omleiding in Lokeren

 

Begin mei 2007 zijn ter hoogte van Dambrug te Moerbeke rioleringswerken gestart waarbij het stelsel van Klein-Sinaai verbonden wordt met het waterzuiveringstation in de Eksaardsedam. Tegelijkertijd is aan de Dambrug een rond punt aangelegd. Er is plaatselijk nog hinder voor het verkeer. Bus 49 van De Lijn rijdt terug zijn normale route. De volledige werken zullen duren tot midden 2008.

 

Door de werken aan de Lozen Boer te Lochristi wordt tot april het verkeer dat van Lokeren komt omgeleid via de Hoekstraat en Ruilare. Het verkeer voor de E17 wordt omgeleid via de Drongenstraat en Bastelare. (MB)

 

Lees ook:

LOKEREN. In augustus worden enkele kleine en grotere werken uitgevoerd aan wegen. Zo zal de Nieuwpoortstraat op 4 augustus voor het verkeer worden afgesloten. Die dag zal een wegverzakking tussen de...

LOKEREN. De wegenis- en rioleringswerken aan de Doorslaarstraat zijn bijna afgelopen. De straat moet nog een toplaag asfalt krijgen. Zolang dat nog niet gebeurd, blijft de straat afgesloten voor...

LOKEREN. Op het kruispunt van de Molenstraat en de ventweg naast de Kon. Boudewijnlaan (N47) zijn de werken aan de nieuwe Aquafin-collector gestart. Door de werken is de Molenstraat tot half april...

LOKEREN. Vanaf april worden in enkele straten in Lokeren de kasseien opnieuw gelegd. Dat is het geval op het Stationsplein ter hoogte van de rotonde, in het eerste deel van de Groendreef en in de...