Beveren heeft nieuwe fietsersbond

BEVEREN. Reeds op 10 januari werd de Beverse afdeling van de Fietsersbond opgericht. Fietsersbond Beveren wil de zorg voor meer en veilige fietspaden op de gemeentelijke agenda plaatsen, maar wil ook leuke fietsactiviteiten organiseren. Om de vereniging beter kenbaar te maken aan de vele fietsliefhebbers, organiseert de nieuwbakken vereniging op zondag 30 maart een binenwegeltocht. Daarmee wil de Fietsersbond de inwoners van Beveren de mogelijkheid bieden om veilige binnenwegels en fietspaden in Beveren te leren kennen om zo het functioneel fietsen van en naar het centrum te bevorderen.

 

Voor deze begeleide fietstocht werd de plattegrond van de gemeente in vier vakken ingedeeld, een klavertje vier, met CC ter Vesten als centraal punt. Aan dat vertrekpunt wordt animatie voorzien. Om de 40 minuten vertrekt een begeleide fietstocht door één van de bladen van het klaverblad. Elke tocht is zo’n 5km lang: ook minder geoefende fietsers en kinderen kunnen dus gemakkelijk deelnemen. Deelnemers kiezen zelf of ze met één of meerdere lussen meefietsen. Er is randanimatie voorzien voor kinderen.

 

Lus 1 (ten noorden van de N70 en ten westen van de Kallobaan) vertrekt om 14 uur. Lus 2 (ten noorden van de N70) en ten oosten van de Kallobaan) vertrekt om 14u40. Lus 3 (ten zuiden van de N70 en ten westen van de Zwarte Dreef) vertrekt om 15u20 en lus 4 (ten zuiden van de N70 en ten oosten van de Zwarte Dreef) vertrekt om 16 uur.

Het eind is voorzien omstreeks 16u30.

 

Deelname is gratis, maar verwittig de organisatoren van je komst op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info vind je op fietsersbond.be/beveren (mb)