De 46ste Aardbeifeesten van woensdag tot maandag

Image
Een monument bij de Aardbeifeesten is Walter Cools. Hij stelde, net als alle jaren, het programma van de feesten voor.
MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten starten woensdag 30 april vanuit de grote feesttent weer een knap en uitgebreid programma. Eigenlijk een vrij stille start, want om 20u begint de 6de Aardbeiquiz waarvan de winnende ploeg meteen de titel krijgt van 'Slimste straat van Melsele'. Enkel inwoners uit dezelfde Melseelse straat mochten inschrijven met een ploeg van 3 tot 6 personen.

Per persoon moest wel 2,5 euro betaald worden. Per straat mogen wel meerdere ploegen worden ingezet. Zitten de slimsten weer op Kalishoek?

We hebben het volledige programma bij elkaar gezet en het is er weer eentje om 'U' tegen  te zeggen.

donderdag 1 mei

Donderdag 1 mei wordt ook weer een belangrijke dag want om 13u30 wordt de aardbeitentoonstelling officieel geopend in de speciale tent waarin een zeer hoog artistiek niveau zal worden gehaald rond het thema '’t Zit van binnen'. Deze tentoonstelling 2008 zal worden geopend door de Minister van Defensie Pieter De Crem.

Vanaf 14u30 kan het publiek de tentoonstelling bezoeken en zal kunnen genoten worden van de kookdemonstraties in de leskeuken waar niemand minder dan Luc Van Landeghem, de chef-kok van restaurant ‘Den Silveren Harynck’ aan het werk is. (Eren andere meesterkok, Herbert Robbrecht van het sterrenrestaurant ‘Herbert Robbrecht’ zal op zondag 4 mei van 15u30 tot 18u aanwezig zijn.) Beide vermaarde koks bezitten de kunst om smaak, verfijning en overweldigende aroma’s in de gerechten te brengen. Het wordt een gastronomisch hoogtepunt onder de Melseelse kerktoren. En iedereen kan mee genieten

Van 15u tot 18u loopt in de grote tent ook de 'Proefmarkt'. Niet te versmaden want er is gratis proeven aan de diverse standjes van fruitsappen, aardbeijenever, zuivelproducten, wijn, aardbeien, pralines, verscheidene groenten- en fruitsoorten en nog een hele hoop andere lekkernijen. En zeggen dat de inkom hier gratis is.

Donderdag 1 mei om 20u is er 'De Proms' met Fanfare ‘De Kunstliefde o.l.v. Gery Liekens en met presentator- animator Marijn De Valck die zelf ook zal zingen begeleid door de fanfare. Maar ook Mama’s Jasje komt naar de tent om op te treden in De Proms. Gereserveerde zitplaatsenkaarten kosten in vvk 10 euro, kassa ook 10 euro. Reserveren: Axa Bank Kerkplein 13 of café De Kadans, Grote Baan.

Donderdag loopt ook de wedstrijd 'De mooiste kist' waaraan alle aardbeitelers kunnen deelnemen. Hij wordt georganiseerd door de Wase Tuindersgilde in  samenwerking met Profuco, Veiling Hoogstraten, Mechelse Veilingen en Veiling Brava. De keuring gebeurt door een vakkundige jury. De prijzen zijn geschonken door Profuco Waasland en de winnaar ontvangt 300 euro en dan zijn er 4 prijzen van 125 euro, 2 van 100 euro en dan zijn er nog eens 5 prijzen die door de Tuindersgilde zelf worden geschonken. Het publiek mag natuurlijk niet nalaten een kijkje te nemen om de ‘schoonheid’ van de Melseelse aardbeikisten vast te stellen. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 4 mei om 20u in de terrastent.

 vrijdag 2 mei

Op vrijdag 2 mei is de tentoonstelling en het dorpsterras open vanaf 13u  en om 14u begint het 5de Petanquetornooi op het gras rond de kerk waar ondertussen als stevig gras is gegroeid. Aan dit tornooi werd medewerking verleend door de Sportdienst van Beveren en PC Aktief. Het ganse gezin kan meespelen. Deelnemen kost 6 euro per ploeg van 3. Als prijzen worden de inschrijvingsgelden ingezet plus nog eens 350 euro extra. Inschrijven kan tot een half uur voor de aanvang van de wedstrijden.

Vrijdagavond komt vanaf 21u ook ‘Studio Brussel’ in beeld met het amusement 'Was het nu 70, 80 of 90?'. Voorverkoop 5 euro in Kadans of Axa Bank Kerkplein of Citibank, Oude Zandstraat Beveren., kassa 7 euro

 zaterdag 3 mei  

Image
De eregast in de verkiezingsshow is Brahim.
Zaterdag staat in het teken van de Verkiezing van de Aardbeiprinses maar het programma begint al ’s middags om 13u  met de '2de Aardbeirit voor Oldtimers.' Of een 80 km lange rit doorheen Melsele en grote omgeving en dat voor voertuigen van minstens 25 jaar of voor speciale replica’s. De wagens komen samen aan de parking van de Hazaarddam. Deelnemen kost 10 euro voor de bestuurder en zijn auto en een volwassen passagier betaalt 5 euro. Er worden wel een rallyplaat, een roadbook en 2 consumpties in de inschrijvingsprijs voorzien. Speciale prijzen zijn er voor de oudste wagen, de deelnemer die van verst komt en het best vertegenwoordigd team. 

 

Om 19u wordt het waardevol sieraad, dat toch de ‘Gouden Aardbei’ is, uitgereikt aan een jongere tussen 6 en 12 jaar die het mooiste aardbeigedicht schreef. Het gouden juweel werd ontworpen door juwelier Marc Weyns uit Beveren. De waarde van het sieraad is 400 euro en is eigenlijk een gouden hangertje in de vorm van een aardbei. De uitreiking vindt plaats in de kleine tent op het dorpsterras op het Kerkplein.

Op zaterdag staat ook de vrijwel ludieke wedstrijd op het programma met de wedstrijd 'De Dikste Bees'. Ook al vallen de aardbeifeesten dit jaar vrij vroeg, er wordt toch verwacht dat er buitenmaatse bezen zullen getoond worden. De dikke aardbeien zullen in de terrastent worden binnen gebracht en daar vakkundig volgens een reglement, worden gekeurd en gewogen. De eerste prijs wordt geschonken door de Melseelse schepen Dirk Van Esbroeck. Er is ook een ballonvaart voor de winnaar geschonken door veiling  Hoogstraten en ed andere prijzen zijn van de Wase Tuindersgilde vzw.  De prijzen worden uitgereikt op zondag 4 juni om 20u, eveneens in de terrastent.

Vanaf 20u30 begint de Prinsesverkiezingsshow met de voorstelling van de finalisten, interviews en persoonlijke acts. De wervelende show wordt gepresenteerd door Vera Wesenbeek. In de modeshow zal bijzonder veel moois worden getoond van zaken zoals Farah Love Zwijndrecht, Brildesign Absil lingerie Crool, Dastof Beveren Ook Kapsalon Allure werkt mee.

Maar de verkiezingsshow krijgt ook dit jaar weer een eregast en dat is de zanger Brahim. Hij brengt

Image
De kandidaten voor de Prinsesverkiezing zoals een van onze bezoekers van Waaskrant ze inkaderde.
een passend optreden. Het zal dan al rond middernacht zijn dat de  Aardbeiprinses 2008 en haar eredames zal gekroond worden.

Kaarten zijn te koop aan 10 euro in vvk of 12 euro aan de kassa. Er is voor de aanwezigen ook een publieksprijs te winnen mat 2 overnachtingen in 'Le relais Vosgien' te Saint-Pierremont. Een schenking van Neckermann

De kandidaten voor de prinsesverkiezing zijn:
Ellen De Cauwer uit Kallo;     
Jessica Dempinne uit Ekeren;         
Jessica Thielman uit Beveren;         
Lyla Mazinova uit Antwerpen;         
Inge Claeys uit Wommelgem;       
Kim Van Echelpoel uit Wommelgem;         
Kizzy Van Meirvenne uit Kruibeke;          
Leonie Lagaune uit Schilde;         
Ima Essien uit Gent;        
Femke De Souter uit Beveren;         
Deborah Lievens uit Sint Lievens Houtem

zondag 4 mei 

Zondag 4 mei staat ook nog bol van de activiteiten. De tentoonstelling en het Dorpsterras zijn al open om 9u. Tussen 9u30 en 12u30 kan gestart worden in de Fietszoektocht van UNIZO. De fietsers moeten wel terug zijn tegen 17u en om 18u volgt de prijsuitreiking.Er zijn voor 3.500 euro prijzen mat als toppers: een fiets, een sportuitrusting, een koelkast, microgolfoven en twee fotoreportages.

De deelname prijs staat op 6 euro per formulier en daar is een boterham inbegrepen. De afstand is 25 km en er is daarbij een stopplaats voorzien waar drank, boterhammen en hotdogs te verkrijgen zijn. 

Van 14u tot 17u wordt de 17de Aardbeirun gelopen en doorlopend is er in de tent het 'Bezenfeest' met gratis toegang maar waar aardbeilekkernijen te bekomen zijn. Er zijn verder ook attracties, kookdemonstraties en er is een valkenier aanwezig. De kinderen kunnen zich laten grimeren of genieten van een aardbeiclown. Natuurlijk dat hier ook muzikale omlijsting bij is. De prijsuitreiking van 'De mooiste kist' en 'De Dikste Bees' vinden om 20u plaats in de terrastent.

maandag 5 mei

Maandag worden de 46ste Aardbeifeesten afgesloten met een hoogdag voor de senioren en met de medewerking van het OCMW Beveren. Om 14u speelt de altijd verbluffende accordeonist ‘Le Grand Julo’ en als zanger is Christof aanwezig. Het oudste aanwezige paar zal worden gelauwerd net als de oudste aanwezige man en vrouw. Een passend cadeautje is hierbij zeker van tel. En het verleden heeft het bewezen: de namiddag voor de senioren is een waar hoogtepunt voor deze leeftijdsgroep. De inkom bedraagt 5 euro. (Rolf Duchamps)  

 

 

Lees ook:

de nieuwe Aardbeiprinses 2008, Inge Claeys uit WommelgemMELSELE. "Ik kan dat eigenlijk nog niet geloven. Ik loop er bij als een zombie. Allee, is dat nu echt waar?", dat waren de eerste...

een Ford uit 1930MELSELE. Zaterdagmiddag vertrokken om 13u aan de Aardbeifeestentent  102 oldtimers. Een ongelooflijk kleurig schouwspel in de stralende zon. Er waren echt puike wagens te zien...

MELSELE. Donderdagavond heeft de Melseelse fanfare 'De Kunstliefde' succesvol 'De Proms' afgeleverd. Het is een jaarlijks optreden ter gelegenheid van de Aardbeifeesten waarvan de...

MELSELE. Het petanquetornooi van vrijdagnamiddag door het Aardbeicomité georganiseerd op de grasvelden van het Kerkplein, kreeg maar liefst 62 ploegen van drie spelers op de...

Een foto die beeld geeft van het overdonderend succes van de proefmarkt.MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten werden donderdag in majeur geopend. Minister van defensie Pieter De Crem was de eregast en...

Marc Mestdagh, voorzitter van de Wase Tuindersgilde vzw, het brein achter de Aardbeitentoonstelling.MELSELE. De Wase Tuindersgilde heeft voor de 46ste Aardbeifeesten weer een tentoonstelling klaar...