'Bazel Walst' krijgt vorm

Image
'Bazel Walst' is dansen rond de kerk op zaterdag 17 mei in het kader van het 'Mooiste Dorp van Vlaanderen'
BAZEL. Op zaterdag 17 mei wordt op het Kerkplein ‘Bazel Walst’ georganiseerd. Het initiatief  kadert in de wedstrijd 'Bazel mooiste Dorp van Vlaanderen' en gaat uit van de kerkpleinbewoners. De bedoeling is met zoveel mogelijk koppels de Sint-Bernarduswals te dansen rond de Kerk.

Het is eens iets anders dan een rommelmarkt of een ambachtenmarkt. De activiteit zou starten rond 16u met het aanleren van de dans op muziek door de harmonie ‘Al Vloeiende Groeiende’ van Bazel en om 20u30 zou dan de dans rond de Kerk starten. Maar alle details moeten nog worden ingekaderd in het geheel.

Schepen Irène Gorrebeeck heeft echter toch al zekerheden mogen noteren. Zo zal het Kerkplein verkeersvrij worden gemaakt. De gemeente heeft reeds bijkomend de sfeerverlichting aangebracht. De kerkpleinbewoners zullen zelf nog instaan voor verlichting van de gevels door kaarsjes. Kaarsenhoudertjes zullen eventueel ter beschikking gesteld kunnen worden door Karl van Den Duiventoren.

 

Er zijn ook nog feestelementen die mogelijk zijn zoals de versiering van de gevels met bloemen maar daar zullen de initiatiefnemers zelf voor moeten zorgen want de technische dienst van de gemeente heeft niets bruikbaar ter beschikking. Misschien komt de gemeente wel financieel tussen in de kosten.Na afloop zullen de dansers een drankje aangeboden krijgen door het gemeentebestuur.

 

Wat helemaal nog niet vaststaat maar tot de mogelijkheden behoort is dat de dans vooraf door een aantal dansers al wordt aangeleerd zodat zij op 17 mei het kunnen voor doen. Het is een voorstel van de bedenker van de activiteit, Henk van de Gulden Sleutels.

 

Mensen die het wensen kunnen op de dag zelf in kledij anno 1900 rondlopen. Dit kost +/- € 45euro voor een vrouw, iets minder voor een man, bij Huis Bayens te Antwerpen. Dit zou best wel met een aantal mensen gebeuren, als er maar enkele geïnteresseerden zijn is het niet interessant. Dus hiervoor wordt nog afgewacht.

 

Misschien kunnen ze ook nog een authentiek oud Orgel DECAP naar Bazel brengen maar dat zal afhangen van de prijs en de technische mogelijkheden.(Rolf Duchamps)