Gezelligheid troef op de Fonnefeesten

De naam komt van een Lokerse volksfiguur, de Fonne. Hij was de bedenker. De Fonnefeesten scheurden zich in 1994 af van de Lokerse Feesten, toen die van de Vismijn naar de Grote Kaai verhuisden. Op de Fonnefeesten betaal je geen inkomgeld, is er bijna altijd een plaatje om te zitten en ze schenken je nog een pintje in echte glazen.
De artiesten zijn minder wereldberoemd, er is echte wereldmuziek, maar de sfeer is daarom niet minder swingend dan tussen een hete massa uitzinnigaards, die vaak afzakken naar het massagebeuren van de Lokerse Feesten.
De komende dagen zullen we op de Fonnefeesten volgende kraampjes onder de lampions zeker bezoeken:
De Zeven Spleten Biertoog, vaak het laatste toevluchtsoord. Koffiebozze Voor een gewone koffie maar ook voor een specialleken. Cocktailbar Tja, wat zou je daar kunnen krijgen? De Billekes Speciale bieren, zeer geliefd in de late uurtjes én bij medewerkers na afsluiten van hun toog. Slèkke Hilde zorgt al eeuwen voor de beste slèkken. Jeneverkot Kleiner maar sterker. Champagnebar Voor wie liever bubbels drinkt. Fonneblomme Naar het schijnt nog altijd de beste plaats om rustig een optreden te zien en veel oude bekenden te zien. En een pint te drinken. Toog 2 Biertoog, buitenaards dit jaar. De Zoete Muile Voor de zoetebekken: pannenkoeken, rijstpap, vlaaien, … Tortilla’s Snelle hap voor de grote honger. Ben’s eetkraampje Marokkaanse specialiteiten. Paardenworsten Lokerse specialiteit. Restaurant Niet op het plein maar op de parking van de ‘avondschool’. U kan hier dagelijks terecht voor 3-gangenmenu.
De stad verwacht de komende tien dagen 200.000 à 250.000 bezoekers op haar grondgebied. Zo'n dertig politiemensen staan dag en nacht in voor de veiligheid. De stadsdiensten beginnen vanaf zes uur 's morgens met de opkuis. tdw