Mama zoekt een lief (1)

Sinds woensdag 10 oktober zendt VT4 het programma ‘Mama zoekt een lief’ uit.  Onder een toeziend oog van presentatrice Cara Van der Auwera zoeken 4 alleenstaande en levenslustige mama’s een lief. 20 Mannen krijgen de kans om mama’s hart en de goedkeuring van de kinderen te veroveren. Uit onze regio neemt Geert Van Drom uit Sint-Niklaas deel. Geert is 37 jaar, informaticus en zaakvoerder van ’t Karveel in Antwerpen. In de Waaskrant kan je volgen hoe Geert ‘Mama zoekt een lief’ ervaart. In zijn eerste verhaal vertelt hij over zijn deelname en de kennismaking met  de mama's:

 

Tijdens mijn vakantie in Mallorca werd ik via mail gecontacteerd met de vraag of ik wou deelnemen aan het VT4 programma "Mama zoekt een lief".  Na lang twijfelen besloot ik me dan toch aan het avontuur te wagen en schreef me in.


Ik mocht kiezen tussen 4 mama's, maar mijn keuze was snel gemaakt: ik ging resoluut voor Linda.  Ze leek het beste bij me te passen, ze is een harde werker, werkt ook bij in de horeca en zit niet elke avond voor tv. Enkele weken later was het zover en stond ik vol spanning en verwachting met mijn koffer voor het Astrid Plazza hotel te Antwerpen.  Daar werden immers de eerste opnames van het programma ingeblikt.  Mijn intentie was avontuur beleven, niet onmiddellijk een vrouw te vinden.  Indien ik de eerste ronde zou overleven zou ik al héél blij zijn.
In de aflevering van 10 oktober maakten we vooral kennis met de andere kandidaten, stuk voor stuk sympathieke mensen.

 

Tijdens de 5 minuten durende speeddate maakte ik een goede indruk op Linda, waardoor ik de eerste afvalronde overleefde. Ik scoorde vooral met mijn antwoord op haar vraag wat "vind jij van relaties?": "Ik heb geleerd uit mijn vorige relaties dat je je partner moet kunnen loslaten, en elkaar vertrouwen, want zonder vertrouwen is er geen relatie".
Jammer genoeg kon ik de wijnfles die op haar kamer stond niet ontkurken met die onhandige kurkentrekker van het hotel ;-), anders hadden we deze samen soldaat gemaakt.


Deze ceremonie waarbij de afvallers werden aangeduid was enorm spannend voor iedereen.  Vol verwachting en spanning bleven we dan overnachten in het hotel, uitkijkend naar wat de volgende dag komen zou. Het was een héél aangename ervaring waarbij ik leerde hoe zo'n programma wordt gemaakt.

 

Geert