Provincie deelt sporttrofeeën uit

OOST-VLAANDEREN. De provincie Oost-Vlaanderen heeft gisteravond de sporttrofeeën 2008 uitgereikt. Uit onze regio haalde voormalig wielrenner Tom Steels de buit binnen in de categorie sportverdienste. Hij laat daarmee voetballer Urbain Braems en judoscheidsrechter Franky De Moor achter zich.

Tom Steels nam vorige zomer afscheid van het wielrenner maar hij werd toch bekroond voor z’n schitterend palmares: vier maal Belgisch kampioen bij de elite en winnaar in verschillende etappes in de ronde van Frankrijk.

De Gentse wielrenster Jolien D’Hoore is uitgeroepen tot laureaat in de categorie beloftevolle jongere 2008. Zij behaalde tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in Kaapstad bij de meisjes juniores (17 - 18 jaar) de wereldtitel, een gouden medaille op de weg en een bronzen medaille bij het baanwielrennen. Jolien werd ook Belgisch kampioen op de weg. Jolien haalde het van Moreno De Pauw (wielrennen op de piste) en Gaelle Mys (artistiek turnen).

Voor de toekenning van de Oost-Vlaamse Sporttrofee, traditioneel toegekend aan een sport(st)er(s) die een buitengewone prestaties heeft geleverd op internationaal vlak, kon de jury niet kiezen tussen Cedric Van Branteghem (atletiek) en Tom Goegebuer (gewichtheffen). Zij mogen beiden de Sporttrofee in ontvangst nemen voor o.a. hun uitzonderlijke prestaties op de Olympische Spelen in Beijing. In deze categorie werd ook Loic Vandeweghe (hockey) genomineerd. (mb)

REGIO. De Provincie Oost-Vlaanderen reikt jaarlijks de Oost-Vlaamse sportRingen (Sporttrofeeën) uit. Naast een nieuwe naam 'de Oost-Vlaamse sportRingen' zijn er ook twee nieuwe categorieën dit jaar:...