Jonge Eli Eeckelaert blijft verbazen

TEMSE. Dankzij puike prestaties in het seizoen 2010-2011 werd de 15-jarige tafeltenniser Eli Eeckelaert gepromoveerd tot B4-speler. Afgelopen zomer bereidde de Temsenaar zich voor op het nieuwe seizoen onder begeleiding van zijn persoonlijke trainer, Zhang Dong Ying, de nummer 11 van de Belgische tafeltennistop. Sindsdien laat de jonge belofte zich opmerken in verschillende A-tornooien.

De 15-jarige Eli Eeckelaert volgde in juli een intensieve training bij de tafeltennisschool Luneng in het Chinese Qingdao. Daar werd hij getraind door Zhang Dong Ying, de nummer 11 van de Belgische tafeltennistop. Sindsdien laat hij zich opmerken op verschillende A-tornooien. Eeckelaert behaalde onder meer de tweede plaats in het juniorentornooi en een halve finale plaats in het seniorendubbeltornooi in Torhout.

Tijdens het internationaal hoogstaand A-tornooi in Oostende werd Eli samen met zijn Vlaamse leeftijdsgenoot Jasper Merckx laureaat van de Youth Cup. De eerste wedstrijd van de poule wonnen Eli en Jasper vrij eenvoudig met 5-0 tegen het team van Nodo Antwerpen. In de kwartfinale schakelden zij de Belgische ploeg Pauwels-Verbeke uit en in de halve finale de Schotse winnaars van de vorige editie. De finale tegen het Zwitserse team wonnen de Vlaamse jeugdtalenten met 3-0. De gouden hoofdprijs werd door Jacques Denys, voorzitter van de VTTL, met trots uitgereikt aan het Vlaamse team Eli en Jasper.

Op het A-tornooi in Wenduine behaalde Eli opnieuw een tweede plaats in de juniorenreeks. Nadat hij vrij eenvoudig zijn leeftijdsgenoot Jasper Merckx uitschakelde in de halve finale met 3-1, bleek de 18-jarige Duitse atleet te sterk in de finale. Het werd opnieuw zilver in Wenduine.

De juniorenreeks van het A-tornooi te Hasselt won Eli zonder één set te verliezen. Het allerlaatste A-tornooi voor de competitiestart in Antwerpen werd een echte voltreffer. Eli won vrij gemakkelijk het juniorentornooi en als kers op de taart raakte hij tot in de finale van de seniorenreeks B4/B6, waar hij na een spannende finale de duimen moest leggen tegen David Henkens van TTC Schulen.

Met vertrouwen begon Eeckelaert de competitie met TTC Mortsel in tweede nationale. De eerste uitwedstrijd bij TTC Tournai op zaterdag 17 september met teamgenoten Stijn Van Immerseel, de Litouwse Natalija Klimanova en de Russische Iliana Dimitrova werd gewonnen met 5-11. Eli won zijn vier wedstrijden tegen drie B4-spelers en een C0-speler.

De eerste thuismatch met teamgenoten Stijn, Iliana en de Nederlandse Lennard Rodenburg werd eveneens gewonnen tegen stijger TTC Zandvoorde met 10-6. Eeckelaert presteerde opnieuw voortreffelijk en won drie van de vier wedstrijden. De spannende match tegen de zeer sterke B2-speler van Zandvoorde werd nipt verloren in de belle. Leeftijdsgenoot Tim Gesquiere ging zeer makkelijk de boot in met 3-0.

Morgen, zondag 9 oktober, speelt Eli Eeckelaert het Nationaal Jeugdcriterium in Louvain-La-Neuve. (mb)