Robert Vercruyssen wint goud en zilver op BK zwemmen

TEMSE. De 75-jarige Robert Vercruyssen uit Temse heeft goud en zilver behaald op het BK zwemmen bij de masters. In Wachtebeke zwom hij goud op de 100 m schoolslag en zilver op de 50 m vrije slag in leeftijdscategorie van 75- tot 79-jarigen. Vier jaar geleden won hij al eens goud op de 1.500 m vrije slag. 

Vercruyssen is de oudste wedstrijdszwemmer van de zwemclub 'S.W.E.M. vrienden' uit Wachtebeke waar hij sinds 3 jaar lid is. De sportieve senior houdt z'n conditie op peil door dagelijks in het zwembad van Temse duizend meter af te leggen of 40 baantjes van 25 meter zonder rustpauzes. Als hij aan de kust verblijft, zwemt hij in zee. 

Dat de 75-jarige zwemmer van geen kleintje vervaard is, bewijst hij komende zondag op het 9de ijsberenfeest in het openluchtbad van het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Daar duiken vanaf 10.30 uur echte ijsberen in het koude water. (mb)

 

Lees ook:

Robert Vercruyssen, de snelste in zijn categorie op het Belgisch zwemkampioenschap voor Masters 2008.TEMSE. Temsenaar Robert Vercruyssen was in de categorie 70-74-jarigen de snelste op het...