Heropleving waterpolo dankzij nieuw stedelijk zwembad

Image
Jos Andries met bal klaar voor het tornooi
SINT-NIKLAAS. De Wase Waterpolo, WZK Sint-Niklaas, organiseert komend weekend op 23 en 24 augustus het 15de internationale waterpolotornooi.


Waterpolo is een zeer intensieve sport die zweeft tussen atletiek en basketbal. Het zwemmen is slechts een manier om zich voort te bewegen in het water. Recreatiedomein De Ster ontvangt 15 herenploegen uit Nederland, Frankrijk en Engeland. Er doen ploegen mee uit alle rangen van de Belgische competitie en er is ook een dames- en jeugdwedstrijd.

 

In totaal zijn er 91 wedstrijden. De finales zijn voorzien op zondag vanaf 14u00. De organisatie kwam tot stand dankzij het stadsbestuur Sint-Niklaas, recreatiedomein De Ster, Topsport Vlaanderen en de vele sponsors.

 

Het seizoen 2007-2008 was onder coach Guy Daelman zeer geslaagd. WZK-Sint-Niklaas eindigde stevig in de middenmoot in de tweede afdeling. Omdat coach Guy Daelman niet langer als hoofdtrainer wilde werken, kan men voor volgend seizoen rekenen op Jos Andries. Zijn ambitie is om te promoveren naar eerste klasse en de eindronde halen. Jos Andries heeft een indrukwekkend palmares in de wereld van het waterpolo. Hij won met zijn ploeg twee keer de beker van België, was hoofdtrainer van grote Belgische ploegen en werd drie keer verkozen als beste speler van België. Op internationaal niveau speelde hij 154 westrijden met de nationale seniorploeg en was hoofdtrainer van ons nationaal team.

 

Jos is tevreden met de heopbouw van Sinbad, het stedelijk zwembad van Sint-Niklaas. "Onze club had tijdens de renovatie last van een dipje, omdat we met de jeugd minder vers bloed konden aantrekken. Voor hen is het immers niet zo evident om zich te verplaatsen naar andere steden die beschikken over een zwembad om te trainen."

De kersverse trainer hoopt dat deze periode nu achter de rug is. Hij wil de jeugd duidelijk laten kennismaken met deze gezonde variant van de zwemsport. Het prachtige zwembad vormt daarvoor een perfecte trainingslocatie.

 

Het internationaal waterpolotornooi is alvast de perfecte voorbereiding naar het nieuwe seizoen dat begint half september.

(Tony De Wilde)