Gijs Van Hoecke nu ook Belgisch Kampioen Omnium

Image
Moreno en Gijs beheersten het BK op de piste in Gent.
WAASLAND. Op de piste in Gent werd zaterdag door 32 juniores de het BK Omnium betwist. Het is er opnieuw een succes geworden voor Gijs Van Hoecke die er zoals in het Vlaams Kampioenschap ook nu Moreno De Pauw oplegde.  De renners dienden 5 nummers af te werken: 200m, 1000m, Achtervolging 3000m, Scratch en Puntenrit.

Moreno De Pauw toonde direct z'n ambities in de 200 m want uiteindelijk ging het voor( hem om een verlenging van de titel die hij vorig jaar binnen haalde. Hij won knap in 11"290 voor Arne Van Snick (11"454) en Gijs Van Hoecke (11"457). Dan kwam de scratch er aan over 5 km. of 20 ronden. Enkel de eerste 24 van de 200m namen hierin de start.  De scratch  of een korte wegrit op de piste en vaak speelt wat geluk hier wel mee. Niemand geraakte echt weg en in de eindspurt haalde Moreno De Pauw het nipt voor Gijs Van Hoecke en Jochen Deweer.

Image
Gijs Van Hoecke rijdt zich los voor de strijd voor de kampioenstitel.
In de tussenstand stond Moreno De Pauw aan de leiding met 2 punten voor Gijs Van Hoecke met 5 punten, Jochen Deweer en Joris Cornet met 8 punten. Dan volgde de 3000m achtervolging. Moreno De Pauw had in dit nummer het baanrecord. Hij en Gijs Van Hoecke kwamen tegen elkaar uit in een spannende wedstrijd. Om beurten namen ze de leiding maar in de laatste 500 m trok de knaap uit Zaffelare nog eens extra door en hij haalde het voor De Pauw. Gijs vestigde met zijn 2'16"956 een nieuw baanrecord. Moreno De Pauw reed toch ook sterk want ook hij bleef onder het oude baanrecord met zijn 2'17"646. Beide renners waren iets te sterk voor de rest.

Met nog 2 nummers voor de boeg stond Moreno nog steeds aan de leiding met 4 punten voor Gijs Van Hoecke (6 punten) en Joris Cornet (11 punten). De puntenrit over 10 km. of 40 ronden met 4 klassementen was het voorlaatste nummer. Verschillende renners probeerden een winstronde te bekomen maar telkens werden ze teruggegrepen door de jagende groep. Wat een tempo haalden ze er bij. De 4 klassementspurten leverden mooi pistewerk en uiteindelijk was Gijs Van Hoecke de beste puntenpakker en in totaal had hij er 13. Dat was winst vóór Mattias Raeymaekers (11 punten) en Yannick Vanbrabant (7 punten). Moreno De Pauw eindigde 6de (5 punten). Dat leverde meteen voor Gijs Van Hoecke de numero uno plaats op met 7p terwijl Moreno De Pauw er nu 10 telde.

Het laatste nummer moest de beslissing brengen maar Van Hoecke liet zich niet zomaar van de wijs brengen in het duel met zijn maat Moreno, al wisselden de positie wel regelmatig. Het werd weer een spannend duel met wisselende posities. Daaruit haalde Moreno De Pauw de nipte zege  (1'07"225) voor Gijs Van Hoecke (1'07"241) en Joris Cornet (1'08"768).

Image
Het podium: vlnr Moreno De Pauw, Gijs Van Hoecke en Joris Cornet.

Maar voor Gijs was alles in kannen en kruiken en achter zijn naam komt nu “Kampioen Van België Omnium” met 9 punten en het zilver was voor Moreno De Pauw uit Sint-Pauwels met 11 punten. Het brons ging naar Joris Cornet met 21 punten.

Image
Een fier gezin Van Hoecke uit Zaffelare.

(Rolf Duchamps)