Hamse wielerclub Rudyco Cycling Team start aspirantenopleiding

Image
Michel Geerinck en Jan Vlegels tijdens een training van wielrenners in opdracht van het CHW Beveren.
HAMME. In 2009 start Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool met een nieuwe aspirantenopleiding wielrennen te Hamme. De opleiding is toegankelijk voor alle jongens en meisjes die geboren zijn in 1995, 1996 of 1997. Deze opleiding is erkend door Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool.

Het doel van de opleiding is om jongeren kennis te laten maken met fietsen. Zo leren ze hun fiets beheersen, krijgen ze les over de wegcode en maken ze kennis met verschillende wielerdisciplines zoals wegwielrennen, mountain-biken, pisterijden en BMX. De eerste introductieles (gratis) wordt gegeven op zondag 22 februari om 9u in Sporthal Meulenbroek, Kaaiplein 32 te Hamme. Het enige dat de deelnemers  nodig hebben om deel te nemen is een helm en een fiets.

De organisatoren willen met deze opleiding de geografische leemte tussen de opleidingen van Gent en Beveren opvullen (Denderstreek, Zuid-Westen Waasland). In Beveren wordt al jaren eveneens deze opleiding gegeven door de trainers Dirk Onghena en Eddy Gorris. In Hamme staat de opleiding onder leiding van gediplomeerd trainer Michel Geerinck in samenwerking met de andere jeugdtrainers van het Rudyco Cycling Team Hamme. Ook het BMX-team uit Sint-Niklaas, BMX Stars zal meewerken om de module BMX te verzorgen.

Image
Michel Geerinck aan het werk als wielertrainer.

Ook wordt er een rit gereden op het parcours van de Ronde van Vlaanderen van de profs, enkele uren voor zij zelf starten. De lessen vinden plaats op 22 februari, 1-7-15-21-29 maart, 5-18 april en dit steeds 's morgens (9-12u) behalve  zaterdag 7 maart en  zaterdag 18 april. Kandidaten kunnen steeds vrijblijvend de eerste 2 kennismakingslessen volgen. Na de gratis  2 introductielessen kan men kiezen om een recreatievergunning of een wedstrijdvergunning te nemen bij WBV. Met deze laatste mag men dan na de opleiding aan heuse wedstrijden deelnemen. In deze vergunning is ook een verzekering inbegrepen.
Wie na de introductie daarna de opleiding wil blijven volgen betaalt men 64 euro voor een recreatievergunning van WBV (niet mogelijk om wedstrijden te rijden) ofwel 80 euro voor een competitievergunning van WBV (dan mag je aan wedstrijden deelnemen)

Voor info kan men zich wenden tot:Michel Geerinck, 0486/28.62.55, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Luc Rooms, 0478/36.94.18, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Rolf Duchamps)