56ste Omloop van het Waasland

STEKENE/LOKEREN. Morgen, zondag 13 maart, wordt de 56ste editie van de Omloop van het Waasland gereden. De wielerklassieker start voor de 13de keer op de Markt van Lokeren en komt aan in Kemzeke.

De wedstrijd start rond 13.30 uur ter hoogte van de Karrestraat in Lokeren. In Lokeren rijden de renners drie rondes voor ze koers zetten naar Stekene. Rond 15.10 uur worden de renners op het grondgebied van Stekene verwacht. Het einde van de wedstrijd is rond 17.30 uur voorzien in Kemzeke. 

Stekene

In Stekene wordt vanaf 13 uur de afwachtingskoers ‘Memorial Van Kerckhove’ voor nieuwelingen gereden. Dat is een koers met start en aankomst in Kemzekedorp en bestaat uit 8 ronden van ruim 6 kilometer. 

De wedstrijd heeft ook invloed op het verkeer. Om het doorgaand verkeer in Stekene centrum, Oost-Eindeken en Drieschouwen te beperken, geldt er omleiding. Ook de bussen van De Lijn zullen hun normale traject niet volgen.  Er komt een vervanghaltes op de hoek van de Bormte met de Dorpstraat voor de bussen komende van Moerbeke en op de hoek van de Polenlaan met de Potaardestraat voor de bussen komende van de N403. De bussen komende van Moerbeke zullen via de Bormte richting St-Niklaas te rijden. (mb)

 

Lees ook:

STEKENE. De gemeente Stekene volgt de algemene richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus te gaan. Dat betekent dat evenementen die plaatsvinden vanaf vrijdag 13 maart tot en met 31 maart...