Lokeren geeft startschot voor Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2023

LOKEREN. In Lokeren is op Autoloze Zondag het startschot gegeven voor de laatste rechte lijn richting het Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2023. Dat vindt op 14 en 15 januari 2023 plaats in de Durmestad. Bij wijze van officiële start hielden Schepenen Marjoleine de Ridder en Sabine Van Rysselberghe een vriendschappelijk wedstrijdje fietsen op rollen. Het kampioenschap vormt ook de  apotheose van de VéLokeren-campagne van Stad Lokeren met als doel iedereen op de fiets te krijgen. 

Het Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2023 zal plaatsvinden in Park Ter Beuken. Dankzij de actie #9160 krijgt elke Lokeraar de kans om tickets aan een exclusief voordeeltarief aan te kopen. Een combiticket voor het hele weekend kost daardoor 15 euro. Een officieel adres in Lokeren is nodig om van dit voordeeltarief te genieten. Kinderen jonger dan 12 hebben gratis toegang tot het terrein. Tickets zijn verkrijgbaar via de website bklokeren.be/tickets

"Ik kijk ernaar uit om Wout van Aert in Park Ter Beuken een gooi te zien doen naar zijn zesde titel in het veld en ben benieuwd of iemand bij de dames Sanne Cant van haar 14e titel op rij kan houden", geeft een enthousiaste schepen van Sport en Jeugd, Marjoleine de Ridder mee. "We hopen dat de Lokeraar dankzij deze actie massaal afzakt naar Park Ter Beuken op 14 en 15 januari en ongezien luid mee supportert langsheen het op en top Lokerse parcours voor de beste veldrijders van het land", aldus BK Cyclocross Lokeren-organisator en Lokeraar, Bram De Brauwer. (mb)