Nummer vijf voor Joeri Persoon

Image
De zeven leiders hier op sleeptouw genomen door Joeri Persoon.
HAASDONK. Het Hudiko Wielerteam Waasland organiseerde op 'Moederkensdag' zoals ieder jaar, de nieuwelingenwedstrijd in de Zandstraat aan 'Plons De Kikker'. Een klassieker in wielergemeente Haasdonk. Er schreven 58 renners in waarbij 4 Nederlanders en ook een meisje met Sofie Leemans uit Meerle. Er moesten 12 rondjes van 5,3 km worden afgelegd en negenkeer mocht er gespurt worden voor een premie.

 

Image
Achter de schermen: de afgevaardigden van WBV, William Vettenburg en Johan De Wolf tijdens de inschrijving.
Reeds in de eerste ronde toonde Joeri Persoon dat hij er was en reed licht voorop. Matthias Van Walle (Sint-Niklaas) en Stephen Cuyken (Nieuwkerken) die de eerste actie had opgezet, reageerden en zo kwam alles weer samen. Maar dat was maar voor eventjes want onmiddellijk werd in de 2de ronde een zevental gevormd dat vóór de groep ging rijden. Op een sobere manier reden ze maar weg want in de 5de ronde hadden ze nog maar 20 sec.  Die jongens waren: Joeri en Robin Persoon (Stekene), Jonas De Permentier (Sinaai) voor het Waasland en verder Bryan Kauwenbergh, Werner Brosens, Jeff Goossens en de Nederlander uit Hoogerheide Ricardo Van der Klundert.

 

Half koers 25 sec en dat was eigenlijk nog niet om naar huis te schrijven want met een sterke achtervolging kon het zevental zeker nog worden gegrepen. Maar er zat echt niets meer in en zo liepen de zeven toch uit naar de veilige marge van 45 sec  in de 8ste ronde met nog iets meer dan 20 km koers. Omdat de Nederlanders Rob Ooms en Sjoerd Van Ginniken toch nog een achtervolgingsnummer uitvoerden, slonk de voorsprong toch weer wat. Voor Van Ginniken reed Ooms een beetje te snel zodat die alleen de klus moest proberen klaren. Hij kwam terug tot op 25 sec op 10 km van het einde.

 

Image
Joeri Persoon rijdt alleen weg.
Maar dan achtte Joeri Persoon het ogenblik gekomen om er aan te beginnen. Zijn sterk wapen: alleen weg rijden uit de kopgroep. Hij ging de laatste ronde in met ruim 15 sec voorsprong op de zes anderen bij wie Jonas De Permentier en Werner Brosens de snelheid even opdreven. Aan Joerie Persoon was niets te doen die zoefde naar zijn 5de zege van 2008.

 

De beresterke Jeff Goossens uit Oud-Turnhout zette nog een wanhopige strijd in om de kloof te dichten maar voor hem was enkel de 2de plaats weggelegd op 22 sec van de winnaar. Jeff Goossens liet een sterke indruk. Hij had ook al 3 koersen gewonnen.

 

Op 56 sec van Joeri Persoon greep Werner Brosens (Meer) de 3de plaats voor Waaslander Jonas De Permentier (4de) en Ricardo Van de Klundert (5de). Om het 'persoonssucces' compleet te maken finishte Robin Persoon nog 7de!

Met de streep in zicht was er nog een valpartij waarbij Laurent De Cock (Zulte) en Jelle Bogaerts (Lebbeke) het slachtoffer waren. Bogaerts werd gekwetst aan de pols.

 

Image
De aankomst van Stekenenaar Joeri Persoon. Hij had 22 sec voorsprong.
Joeri Persoon was eigenlijk de renner die gans de koers in beeld was. "Ik voelde mij heel goed vandaag. Stephen Cuyken ging al in de eerste ronde en ik ging mee, reed hem voorbij en kwam meteen alleen te zitten. Op de duur waren we vooraan met zeven."

 

Joeri moest toegeven dat de vlucht aanvankelijk moeizaam verliep en dat ze lang met 10 sec voorsprong op het peloton reden. "We hebben echter altijd heel goed rondgedraaid. Ik zag in het begin dat we gemiddeld 42 km per uur reden. Toen begaf het peloton toch en konden we een mooie voorsprong maken."

 

Op het laatste plaatste hij een demarrage waarmee hij zijn vluchtgezellen verraste en achter liet. "Ik was al een paar ronden bezig om te proberen. Opeens kreeg ik de kans en trok voluit door." Toen het seizoen begon had Joeri eigenlijk nooit gedacht dat hij op 15 augustus al met 5 zeges zou staan. "Ik wist wel dat ik sterk was in het alleen wegrijden maar dat ik er nu al  5 heb, neen, dat had ik zeker niet verwacht."

 

Image
hulde van de winnaar

 

Het ziet er dus naar uit dat deze Joeri Persoon van het WAC Team, een patent gaat nemen op deze manier van het afwerken van een wedstrijd: alleen binnen komen! (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

REGIO. In Maria-Aalter werd het Oost-Vlaams kampioenschap tijdrijden betwist. Bij de elite zonder contract warem amper 13 deelnemers. Sander Cordeel uit Stekene reed zich op het podium als 3deen at...