Sportiva oogst succes op de Vlaamse Kampioenschappen

SINT-GILLIS-WAAS. Vorig weekend vonden de Vlaamse Kampioenschappen A- en B-niveau plaats voor Toestelturnen Meisjes en Acrobatische Gymnastiek. Sportiva was, na selectie tijdens de provinciale kampioenschappen,  met 16 gymnasten aanwezig.

A-niveau

Jara Meersschaert beet op het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen meisjes in Lauwe de spits af bij de 10-jarige meisjes toestelturnen in het A-niveau. Zenuwen speelden haar echter parten. Ze behaalde de 22e plaats. Hanne Janssens turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd knap zevende in haar categorie A 11 jaar, met ruim de puntennorm voor het Belgisch Kampioenschap. Isabelle Van Iseghem en Bo Hollebosch turnden beiden een bijna foutloze wedstrijd en eindigden respectievelijk op de 4e en 5e plaats. Beiden hebben ook hun selectie voor het Belgisch Kampioenschap verdiend op zak.

Yuna Kerckhoven (Rust-Roest Sint-Niklaas) die samen met Jara, Bo en Isabelle traint in de Regioclub Sint-Gillis-Waas werd overtuigend Vlaams Kampioen in de categorie A10 jaar met maar liefst 4 punten voorsprong.

B-niveau

In het B-niveau kwamen zeven gymnasten van Sportiva in actie. Lien Van Den Borre (13 jaar) bevestigde haar niveau van de Provinciale Voorrondes en behaalde met voorsprong de Vlaamse titel. Sylke Herwegh turnde een zeer stabiele en mooi afgewerkte wedstrijd en verdiende de bronzen medaille bij de 12-jarigen. 

In de categorie 14-15 jaar behaalde Maren De Colvenaer, na een kleine blessure aan de voet, vlot de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap. Een foutje aan de brug op het einde van de wedstrijd koste haar jammer genoeg nog enkele plaatsen om toch nog knap 6de te eindigen. Rune Maes en Janne Terwingen kenden helaas een mindere dag en eindigden respectievelijk op de 18e en 19e plaats. 

In de categorie 16+ sloten Kato Vounckx en Selien Van Langenhove het wedstrijdweekend Toestelturnen Meisjes af. Kato turnde een quasi foutloos parcours en werd met een topscore van 47,05 punten verdiend 4de. Hopelijk kan ze bevestigen op het Belgisch Kampioenschap. Selien turnde zeer mooie oefeningen, maar door een val te veel behaalde ze de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap niet.

Acrobatische Gymnastiek

Op het Vlaams Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Breendonk turnde het trio Lorelies Van De Velde, Sarah Bracke en Shana Roberts in de categorie B 12-20+ jaar een prachtige oefening die hen op 0,05 punten van het podium bracht én een selectie voor het Belgisch Kampioenschap opleverde.

Het gemengde duo Hanna Vos en Bram Geusens turnden hier en daar wat kleine foutjes, maar mochten toch de bronzen medaille mee naar huis nemen in de categorie A 12-18 jaar.

Eerder deze maand behaalden het duo Sarah Meyten en Saar Van Severen reeds een tiende plaats op het Vlaams Kampioenschap C-niveau voor 10-17 jaar.

De trainers Stijn Maes, Helen Lichtert, Jonathan Wielandt, Joke Mertens en Lore Marguillier zijn trots op de prestaties van al hun gymnasten en kijken uit naar de Belgische Kampioenschappen op 7 en 8 mei te Gent. (mb)

 

Lees ook:

De beloftevolle turnsters van Sportiva sleepten in Nazareth mooie plaatsen in de wacht. (foto: Sportiva)SINT-GILLIS-WAAS. De meisjes van turnclub Sportiva uit Sint-Gillis-Waas hebben het voorbije...

SINT-GILLIS-WAAS. Sportiva uit Sint-Gillis-Waas heeft het voorbije weekend mooie prestaties neergezet op de Vlaamse Kampioenschappen Artistieke Gymnastiek in het Limburgse Houthalen. De 11-jarige...

Lisa Verschueren en Laura Waem wonnen zilver en goud op het Belgisch Kampioenschap Artistieke Gymnastiek Dames.SINT-GILLIS-WAAS. Enkele sporters van turnkring Sportiva hebben goede prestaties...

Deze meisjes krijgen kansen om school en sport beter te combineren: vlnr Lisa Verschueren, Esther Verschueren, Fien Van Passel, Emma Medina Severino en Laura Waem.SINT-GILLIS-WAAS. Turnclub Sportiva...

Febe Van Broeck, Julie Jansen en Selien Van LangenhoveMELSELE/SINT-GILLIS-WAAS. Op zaterdag 16 januari vond de eerste provinciale wedstrijd B-niveau turnen te Melsele plaats. Sportiva...

SINT-GILLIS-WAAS. Het voorbije weekend vond in de sporthal van St-Gillis-Dendermonde de provinciale voorronde Oost-Vlaanderen voor Artistieke Gymnastiek Dames A- en Instapniveau plaats. Turnclub...