Dries Snellings en Jorgi Vermeiren behalen brons op WK in Abu Dhabi 

SINT-NIKLAAS. De jonge Sint-Niklazenaren Dries Snellings (17) en Jorgi Vermeiren (16), beiden actief bij ju-jitsuclub Shouri VZW, werden een jaar geleden geselecteerd voor het Belgische Team voor de competitievorm duo systems in de categorie U18 heren. Beiden deden mee aan het EK in Kreta op 25 oktober en het WK in Abu Dhabi op 17 november 2019. 

Op het EK in Kreta zaten ze in een poule van 9 duo’s van Slovenië, Griekenland, Roemenië, Oostenrijk en ook het tweede geselecteerde duo van België. Na welbevochten wedstrijden kwamen de jongens uit tegen het andere duo van België in de finale. Hier hebben ze nipt de duimen moeten leggen en behaalden zo knap het zilver. Voor Dries en Jorgi was dit een hele prestatie, vermits ze in het begin van het seizoen geconfronteerd werden met blessures en de voorbereidende wedstrijden niet hebben kunnen meedoen. 
Na Kreta hadden ze een drietal weken om zich terug op te laden en voor te bereiden op het WK in Abu Dhabi. Op dit WK namen ze het op tegen duo’s uit Thailand, Slovenië, Roemenië en ook weer het duo Joran en Marnix uit België. Hun eerste wedstrijd tegen Thailand hebben ze verloren, waardoor ze voor niet meer in aanmerking kwamen voor goud of zilver, maar ze hebben zich hier niet door laten ontmoedigen en de volgende wedstrijden gewonnen. Dit betekende dat zij brons haalden op het WK.

"De jonge sporters hebben alles van zichzelf gegeven en er ook veel voor moeten opgeven, doorzetting en kracht getoond en dit heeft hen in drie weken tijd de zilveren medaille op EK opgeleverd en bronzen medaille op WK.", klinkt het bij Christel Huybrechts van Shouri. "Clubcoache Matthias van Leuvenhaege en bondscoach Leon Verbraeken zijn tevereden." Volgend jaar treden de jonge atleten aan in de U21 duo heren. (mb, foto's: Shouri)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase Ju Jitsuclub Shouri nam afgelopen weekend deel aan de Wereldkampioenschappen U18 - U 21 in Athene. De Wase club stuurde het duo Dries Snellings (2002) en Jorgi...

SINT-NIKLAAS. Op 11 en 12 maart trok onze ploeg atleten van VZW Shouri naar de Belgische Kampioenschappen, georganiseerd in Hall Du Paire in Pepinster. 

SINT-NIKLAAS. De atleten van sportclub Saigen waren afgelopen weekend in topvorm op het Belgisch Kampioenschap 2017 Ju-Jitsu. De Wase atleten wisten hun tegenstanders te overtroeven.

ZWIJNDRECHT. Op het Europees Kampioenschap Ju-Jitsu in Lund (Zweden) hebben de twee duo-koppels van Ippon Zwijndrecht voor een opmerkelijke prestatie gezorgd.In de reeks Duo Men U21 behaalden de...

REGIO. Afgelopen weekend vond in het Zweedse Lund het Europees kampioenschap ju-jitsu voor beloften (U18) en junioren (U21) plaats. Ons land stuurde 18 atleten, waarvan maar liefst 15 Vlamingen. De...

SINT-NIKLAAS. Ippon Sint-Niklaas heeft het seizoen met stijl afgesloten. De sportclub nam met 5 duo koppels en 1 fighter deel aan het Belgisch Kampioenschap Ju-Jitsu in Houthalen. De Wase atleten...