Laurens Poelman van Hudiko wint koers van Hudiko

Image
Gerry Van Gasse, speaker van dienst, in gesprek met de winnaar
HAASDONK. Op Den Buiten nabij het kasteel Hof ter Saksen namen 77 juniores de start voor 13 ronden van 7 km. of 91 km. De renners haalden er reeds van de aanvangskilometers een hoog tempo bij en dat voegden ze bij meerdere aanvalspogingen.

 

Zo ontstond er een kopgroep van 18 renners in de 4de ronde: Maurice Harteveld (Ned), Bram de Kort (Ned), Kenny Goossens, Michael Vingerling (Ned), Callenfels van Stein (Ned), Laurens Poelman, Stef Boden, Ward Peeters, Kevin Mollen, Willem Van Den Eynde, Brian van Goethem (Ned), Pieter Oelbrandt, Ralph Gelens (Ned), Maikel Hogervorst (Ned), Sean Durinck, Tom Michils, Joeri Goddaert en Michiel Dieleman.

Image
Laurens Poelman met de bloemen
Jeroen Goudket, Joey De Wilde en Jori Van Steenberghen probeerden nog om te komen aansluiten maar slaagden er niet in. Peter Landtsheer van zijn kant, was gevallen maar liep daarbij niet te veel schade op! Acvhttien man in een kopgroep moet mogelijkheden bieden en dat wás ook zo want hun voorsprong groeide naar 1 minuut als de koers halfweg was.

 

Dan begonnen bij de leiders de aanvallers naar voor te komen. De acht Kenny Goossens, Laurens Poelman, Stef Boden, Ward Peeters, Kevin Mollen, Willem Van Den Eynde, Brian van Goethem (Ned) en Michiel Dieleman gingen er van door en vonden meteen ook een goede samenwerking. Voor tien anderen zat er niets meer in.

Bij de leiders moesten Kenny Goossens en Stef Boden in de voorlaatste ronde de vlucht verlaten en dat was zeker niet verwonderlijk want er stond geen wind zodat de snelheid lag bijzonder hoog. Tijdens de slotronde vertrok Laurens Poelman alleen op weg ,naar een nieuwe triomf. Niemand was nog sterk genoeg om hem bij te halen. Laurens Poelman won zo knap de wedstrijd van zijn eigen club.

 

Image
de aankomst van Laurens Poelman

 

Willem Van Den Eynde werd 2de op 2 seconden, Brian van Goethem 3de op 6 seconden, Kevin Mollen 4de, Ward Peeters 5de, Michiel Dieleman 6de op 20 seconden, Stef Boden 7de op 1'10", Kenny Goossens 8ste, Michael Vingerling (Ned) 9de op 1'20" en Dieter Van Der Stock 10de op 1'30". Het wedstrijdgemiddelde bedroeg zo maar eventjes 44,032 km/u (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Organisator Willy De Wael spreekt de gentlemen toe voor de start.HAASDONK. Op kermis werd voor het eerste een gentlemenkoers georganiseerd door het Hudiko Wielerteam en met de bijzondere steun van...

Zo staan dames aan de start: 'Heb ik goei benen vandaag?' vraagt er zich eentje af…HAASDONK. Er stonden net als daags voordien in De Klinge, 80 dames aan de start aan het Haasdonkse...